Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ


Ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος για την κίνηση που ανέμεναν όλοι, τον ανασχηματισμός της Κυβέρνησης. Ύστερα από την χθεσινή του ομιλία στην Κ.Ο. του κόμματος έδειξε αποφασισμένος και έτοιμος για την κίνηση.

Ο κ. Καραμανλής πέραν της συγγνώμης και της αναγνώρισης οτι έπραξε λάθος που δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση με την υπόθεση Βατοπεδίου έδειξε αποφασισμένος να συνεχίσει μέσα στο σκληρό κλίμα της οικονομικής ύφεσης. Αυτό τον καθιστά περισσότερο υπεύθυνο. Θα πρέπει να γνωρίζει τις συνέπειες αυτού του εγχειρήματος διότι δεν είναι να ζητά κανείς την συγγνώμη αλλα να έχει λάβει υπόψη του τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης αποτυχίας. Επειδή δεν φαίνεται να λείπει η εξυπνάδα και η επίγνωση στον Πρωθυπουργό θα έχει σίγουρα προσμετρήσει αυτή τη διάσταση της κίνησής του.

Μια πτυχή της ομιλίας του κ. Καραμανλή είναι ο οριστικός διωγμός του περιβάλλοντος του κ. Ρουσόπουλου. Κι αυτό ας συνδιαστεί με την αποδοχή της παραίτησης του κ. Καραχάλιου από την Γραμματεία του Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Φαίνεται λοιπόν οτι βρισκόμαστε μπροστά σ' ένα σαρωτικό ανασχηματισμό. Ο κ. Καραμανλής με την πράξη αυτή θέλει να δείξει οτι επανάκτησε τον χαμένο έλεγχοτης λειτουργίας της Κυβέρνησης, θέλει να δείξει οτι είναι δυνατός και πιστός σ' αυτό που κάνει, θέλει να δώσει απάντηση στους υποψήφιους δελφίνους οτι είναι εδώ και να μηντρέφουν ελπίδες οτι μπορεί να υποχωρήσει. Θέλει, επίσης, να δείξει οτι προχωρεί σε μια αλλαγή, η οποία περιέχει μέσα της και την προετοιμασία για κάποιο ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού είναι σαφές. Τέλος η αδράνειας, αρχή μιας νέας πολιτικής διαδικασίας απαλλαγμένος από τα σκάνδαλα και τις εκκρεμότητες.

Γνωρίζει πολύ καλά οτι το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να είναι ανίσχυρο, ανούσιο και πολυδιασπασμένο στις απόψεις και τις ενέργειές τους. Γνωρίζει οτι δεν κινδυνεύει απο την πλευρά του ΠΑΣΟΚ αλλά γνωρίζει οτι είναι ικανός να ισορροπήσει την πολιτική κατάσταση και να δείξει οπτι οι Έλληνες πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στην δική του πολιτική παρουσία ως εγγύηση των σωστών χειρισμών στην οικονομία και γενικότερα στα όποια προβλήματα που ταλανίζουν την σημερινή κοινωνία.

Η χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού αποτελεί μια αρχή μιας νέας δυναμικής πολιτικής δράσης, την οποία ο λαός θα κρίνει με την πάροδο του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: