Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Σύγκρουση σε πράσινο φόντο»
Γ ια τον ΣΥΝ ένας είναι – και παραμένει- ο εχθρός: Το ΠΑΣΟΚ. Το λέω για τι έφθασαν στα αυτιά μου πληροφορίες για μια εκδήλωση που ετοιμάζει η Κουμουνδούρου. Πρόκειται για την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΝ για το περιβάλλον. Θα την κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στις 8 Απριλίου στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» , στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Για το πρόγραμμα έχουν δουλέψει οι σύντροφοι Βαγγέλης Αποστόλου και Χάρης Κωνσταντάτος. Ο πρώτος, δασολόγος στο επάγγελμα, είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και ο δεύτερος της Κεντρικής Επιτροπής. Μαθαίνω πως έχει γίνει ειδική έρευνα για τις βλαβερές συνέπειες του «δασοκτόνου» κατά τον ΣΥΝ, νόμου, που ψήφισε η κυβέρνηση Σημίτη το 2003. Έχει γίνει επίσης ειδική απαρίθμηση των περιβαλλοντικών μετώπων «από τα οποία απουσίαζε το ΠΑΣΟΚ». Η παρουσίαση περιγράφεται ως «σύγκρουση με πράσινο φόντο». Στη δε Κουμουνδούρου λένε πως περιμένουν «το ΠΑΣΟΚ να μετατοπισθεί». Άλλη μια ένδειξη ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Δεν ισχύει μόνο πολιτικά, αλλά και στις δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ πάει πάνω, ο ΣΥΝ κάτω. Άρα, πώς να συναντηθούν;

Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Προστασία των θυμάτων»
Η επιβολή προστίμου σε ξένη τράπεζα για την παραπλάνηση πελατών της κατά την πώληση επενδυτικών προϊόντων, αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Είναι δυστυχώς, πολλές οι περιπτώσεις ελληνικών και ξένων τραπεζών οι οποίες απέκρυψαν σημαντικές πληροφορίες για προϊόντα υψηλού ρίσκου, ενώ ορισμένες φορές τα εμφάνισαν ως απολύτως εγγυημένα, χωρίς να είναι. Το δέλεαρ των υψηλών προμηθειών οδήγησαν σε ακρότητες και ενίοτε σε ανήθικες ή και παράνομες πρακτικές. Η πολιτεία, και αργότερα η δικαιοσύνη, πρέπει να προστατεύσουν τα θύματα αυτών των φαινομένων.

Από την 1η σελίδα της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» με τίτλο :
«Κρίση -τέρας»
Σε αρνητικό ρεκόρ επιδίδεται η πραγματική οικονομία ήδη από τον πρώτο μήνα του χρόνου. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 10,2% και οι εξαγωγές κατά 22%. Δραματικές είναι οι συνέπειες της κρίσης και στην Εσπερία. Ένας στους δέκα Ευρωπαίους εργαζόμενους θα είναι άνεργος το 2010, προβλέπει ο επίτροπος Χοακίν Αλμούνια. Ανεργία 10% βλέπει ο ΟΟΣΑ στις χώρες – μέλη του, με 25 εκατ. νέους ανέργους….

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Καρφιά»
Η αντίδραση της Αλέκας Παπαρήγα στις χθεσινές δηλώσεις Πάγκαλου ήταν….αστραπιαία! Τον κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «διατεταγμένη υπηρεσία» , ενώ έριξε και ένα «καρφί» για τον ρόλο του πρώην υπουργού στην υπόθεση Οτσαλάν. Κατά τα λοιπά, κατηγόρησε τον Θ. Πάγκαλο και εν γένει το ΠΑΣΟΚ ότι «μας γυρίζουν πίσω στο ‘49», σημειώνοντας πως «και εμείς έχουμε πολλά για την γούνα τους».

Από την 1η σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Από πρώτο χέρι»
Συνήθως οι υπουργοί Οικονομίας είναι κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους πλαισιωμένοι από αριθμούς και μανδαρίνους. Γι αυτό και στις περισσότερες των περιπτώσεων οι πράξεις και οι αποφάσεις απέχουν παρασάγγας από τις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Ο νυν υπουργός Οικονομίας παρακολουθεί το εμπόριο, συναντά και διαβουλεύεται με επιχειρηματίες, κινείται στην πιάτσα και είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην αγορά. Με άλλα λόγια είναι διαφορετικός. Αν θα είναι και αποτελεσματικός, θα το δείξει ο χρόνος. -ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: