Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.18 με τίτλο :
«Ένας σερ για την Ευρωβουλή – Ούτε επίτροπος, ούτε ευρωβουλευτής»
Η επίσκεψη της Μαριέττας Γιαννάκου στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντησή της με τον πρωθυπουργό δεν έβγαλε την είδηση που κάποιοι περίμεναν. Ούτε τη θέση επιτρόπου στην Ε. Ε. συζήτησαν, ούτε στην πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο – η οποία, ούτως ή άλλως, δεν ενδιαφέρει τη Μαριέττα. Άλλωστε, όπως πληροφορούμαι εξ εγκύρων πηγών, και για τα δύο αυτά αξιώματα ο Καραμανλής έχει άλλες σκέψεις. Για μεν τη θέση του επιτρόπου σκοπεύει να δεχτεί το αίτημα του Σταύρου Δήμα, ο οποίος θέλει να παραμείνει στις Βρυξέλλες και για δεύτερη θητεία. Για τη δε Ευρωβουλή, που η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί σύντομα, το πρόσωπο – έκπληξη που κερδίζει έδαφος είναι ο σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης, άγνωστος στους πολλούς αλλά πασίγνωστος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Ε. Ε.

Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ»:

…Επίσης, στη Ζάκυνθο, ο Καραμανλής εστίασε την προσοχή του στα έργα υποδομών και τις πολιτικές για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας. Προς τούτο, επισκέφθηκε τι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του νησιού, αλλά και το υπό ανέγερση νέο νοσοκομείο. Μιλώντας προς τους παραγωγικούς φορείς ο κ. Καραμανλής, επικεντρώθηκε στην αύξηση των πόρων για την προβολή της χώρας, την αύξηση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, την επιδότηση για προσλήψεις ανέργων σε εποχικές μονάδες κ. λ. π.

Από την 2η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :
«Zoom»
Καραμανλής στη Ζάκυνθο: Για τις φήμες περί παραίτησης και την διαδοχολογία: «Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε με βρίσκει και θα με βρίσκει στην πρώτη γραμμή της μάχης, μιας μάχης που μπορούμε να κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε όλοι μαζί». « Έννοιά μου δεν είναι η καρέκλα, αλλά τι μπορώ να κάνω για τον τόπο». «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή γιατί οι πολίτες με επέλεξαν δύο φορές στη θέση του πρωθυπουργού. Και την τιμή αυτή είμαι αποφασισμένος να την ανταποδίδω, καθημερινά με έργα και πράξεις ευθύνης. Είμαι αποφασισμένος να την ανταποδίδω με όλες τις δυνάμεις μου. Έχω βαθιά συναίσθηση του χρέους μου στον τόπο, στην κοινωνία, στους πολίτες. Παλεύω και θα συνεχίσω να παλεύω»

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Τεστ κοπώσεως»
Πολλά γράφηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τη φράση «είμαι κουρασμένος» που φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός. Παρά τις σαββατιάτικες διαψεύσεις από τη Ζάκυνθο, το βέβαιο είναι ότι σύντομα θα κληθεί να κάνει τεστ κοπώσεως, γιατί σχεδόν όλο τον Απρίλιο , εκτός ασφαλώς από τις ημέρες του Πάσχα, θα βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Το πρόγραμμα εκτός από τη συμμετοχή στις Συνόδους Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε. Ε. στο Στρασβούργο και στην Πράγα, περιλαμβάνει Παρίσι στις 8 και 9 Απριλίου, Κύπρο στις 22 και 23, Βουλγαρία στη συνέχεια και τελικό πιάτο Βαρσοβία για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Από τον Μάιο όμως, τα ταξίδια στο εξωτερικό κόβονται, εν όψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«{Το πέναλτι}- Ισχυρά μηνύματα»
Ο Καραμανλής το είπε ξεκάθαρα στη Ζάκυνθο ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά αφού το μοναδικό του μέλημα είναι να βγάλει τον τόπο από την κρίση και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Τα γκάλοπ το λένε επίσης ξεκάθαρα ότι το πολιτικό σκηνικό θα ταραχθεί συθέμελα αν ο Καραμανλής αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. Έξι στους δέκα πολίτες από όλα τα κόμματα λένε ότι δεν νοείται διακυβέρνηση χωρίς Καραμανλή. Όλα τα μηνύματα είναι σαφή, ισχυρά, ηχηρά και δεν επιδέχονται παρερμηνειών. Ο πρωθυπουργός, πιο δυνατός από ποτέ έχει πάρει το παιχνίδι στην πλάτη του και προχωρά με δύναμη και αποφασιστικότητα στις Ευρωεκλογές. Αρκεί όλα τα κυβερνητικά στελέχη, μηδενός εξαιρουμένου, να δείξουν την ίδια επιμονή και διάθεση.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Προτάσεις στο πόδι για τους χρήστες»
Όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πήγαινε την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο, για να μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος για τους ψυχικά ασθενείς και τους εξαρτημένους από ναρκωτικές ουσίες, είχε μαζί του ένα ενημερωτικό σημείωμα, υπό μορφήν ολοκληρωμένης ομιλίας, που του είχαν ετοιμάσει οι συνεργάτες του. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν το έλαβε καθόλου υπόψη του και έκανε μια παρέμβαση με βάση αυτά που ήξερε ή είχε ακούσει. Προφανώς, αυτός θα ήταν και ο λόγος που ανήγγειλε προτάσεις οι οποίες εφαρμόζονται ήδη. Όπως η πρότασή του για τη χορήγηση μεθαδόνης στο σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, αυτό γίνεται εδώ και πολλά έτη για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών που αδυνατούν να προσέλθουν στις Θεραπευτικές Μονάδες για λόγους υγείας. Επιπλέον αυτού, εκατοντάδες θεραπευόμενοι έχουν τη δυνατότητα και σήμερα να παραλαμβάνουν από τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ δόσεις μεθαδόνης και βουπρενορφίνης για θεραπεία στο σπίτι τους (TAKE- HOME)

Δεν υπάρχουν σχόλια: