Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.4 με τίτλο :
«Οι «ψυχραμένοι» συνέφαγαν!»
Οργιάζουν τον τελευταίο καιρό οι φήμες για ψυχρότητα στις σχέσεις Παπούλια – Μεϊμαράκη, με αφορμή τις πρόσφατες κρίσεις. Η χθεσινή τους συνάντηση για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, πυροδότησε νέους ψιθύρους, παρόλο που ο Πρόεδρος ευχήθηκε στον υπουργό (όταν τον είδε στην εκκλησία) για την ονομαστική του γιορτή πολύ θερμά και πολύ…δυνατά. Φανταστείτε λοιπόν, πόσοι και πόσο αιφνιδιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του υπουργού Άμυνας και το μεσημέρι συνέφαγαν σε παραλιακή ψαροταβέρνα όπου ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε τραπέζι για τη γιορτή του.

Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
«Αλμούνια»
Στη σκιά των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων που έθεσε η Κομισιόν, συνεδριάζει σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή. Με βάση την ημερήσια διάταξη η Κυβερνητική θα επικεντρωθεί μεν στα θέματα του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ωστόσο , θεωρείται βέβαιο ότι θα κινηθεί στον αστερισμό των δηλώσεων Αλμούνια. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο πρωθυπουργός άφησαν εμμέσως να εννοηθεί ότι χρειάζονται «νέες θυσίες». Ο προβληματισμός στο Μέγαρο Μαξίμου είναι διάχυτος, καθώς μπορεί για τους καλά γνωρίζοντες οι νέες εντολές των Βρυξελλών να ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενες, σε καμία όμως περίπτωση η κυβέρνηση δεν ανέμενε πως η Ε. Ε. θα την καλούσε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να «πληρώσει το λογαριασμό»

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :
«Ευχές στο δρόμο»
Τα «Χρόνια πολλά» του κόσμου εισέπραξαν χθες οι δύο εορτάζοντες υπουργοί της κυβέρνησης Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Ευάγγελος Αντώναρος, οι οποίοι αμέσως μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου δεν επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα και έφυγαν πεζοί με προορισμό τη Βουλή. Οι δύο άνδρες κατέβηκαν την οδό Σκουφά, βγήκαν στην Πλατεία Κολωνακίου, συνέχισαν από την οδό Κανάρη και έστριψαν από την οδό Σέκερη για να διασχίσουν τη Βασιλίσσης Σοφίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σταμάτησαν ουκ ολίγες φορές για να δεχτούν ευχές από τους πολίτες, ενώ κάποιοι τους παρότρυναν να συνεχίσουν δυναμικά.

Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2 με τίτλο :
«Zoom»
Συσπείρωση της Ν. Δ. γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, επιτεύχθηκε αν και δεν προηγήθηκε καμία σκόπιμη και συντονισμένη ενέργεια από το κυβερνών κόμμα! Από ότι φαίνεται αρκούσε ένα αναληθές κυριακάτικο δημοσίευμα που έφερε τον πρωθυπουργό να σκέπτεται την έξοδό του από την πολιτική σκηνή στην περίπτωση που η Ν. Δ. δεν θα βγει νικήτρια από την κάλπη στις επόμενες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί αμήχανο την απρόσμενη αυτή εξέλιξη. Συγκεκριμένα, πρωτοκλασάτοι υπουργοί εξέφρασαν ανεπιφύλακτα την εμπιστοσύνη τους στον Κώστα Καραμανλή, στους χειρισμούς και τις ικανότητές του.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«{Το πέναλτι} – Του στέλνει απάντηση»
Ούτε και τη χθεσινή μέρα δεν σεβάστηκε ο Παπανδρέου από τη μεγάλη του βουλιμία για την εξουσία και προσπάθησε στο μήνυμά του για τη διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Έθνους μας, να μας πείσει ότι είναι τόσο καλός που μας κάνει τη χάρη επειδή δεν μιλάει για την πολιτική κατάσταση. Κι εκεί που έλεγε «σήμερα θα σεβαστώ την ημέρα» ανέφερε αμέσως μετά ότι η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή πορείας. Κυριακή κοντή γιορτή. Οι Ευρωεκλογές δεν είναι μακριά και ο Καραμανλής ετοιμάζεται να του στείλει την απάντηση στο Καστρί.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Νερό στο κρασί τους»
Μόνον απαρατήρητο δεν πέρασε το γεγονός ότι σταμάτησαν οι εφυλιοπολεμικές δηλώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόσφατη συνάντηση των κ. κ. Αλαβάνου, Κουβέλη και Τσίπρα απέδωσε καρπούς και, παρά την καχυποψία που υπάρχει μεταξύ των στελεχών του «Αριστερού Ρεύματος» και του μπλοκ των «Ανανεωτικών», το κλίμα έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Σ αυτό ασφαλώς συνέβαλε και το γεγονός ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου αποφάσισε να βάλει νερό στο κρασί της. Έτσι, στην επιτροπή που συστάθηκε για τις ευρωεκλογές περιελήφθησαν οι «ανανεωτικοί» Στέφανος Μπαγιώργος και Θόδωρος Μαργαρίτης και τα πάντα για την ώρα δείχνουν μέλι – γάλα. Έως τη νύχτα της 7ης Ιουνίου, λένε όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: