Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η 25η Μαρτίου, η διπλή γιορτή, της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας, της Εθνικής αναγέννησης, είναι ημέρα κατάνυξης, ημέρα απόδοσης τιμής στους αγωνιστές της ελευθερίας, ημέρα ανάμνησης και διδαχής για όλους τους Έλληνες, όπου κι αν ζούμε.
Είναι ημέρα συνειδητοποίησης του χρέους μας προς την Πατρίδα. Προς τη σημερινή και τις επόμενες γενιές.
Στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται ο Τόπος μας, εξαιτίας της πρωτόγνωρης, παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η πρόκληση είναι κοινή για ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι η ώρα που καλούμαστε να αποδείξουμε στην πράξη, ο καθένας από τη θέση στην οποία βρίσκεται, ότι εμπνεόμαστε από τις αρχές, τις αξίες και τα προτάγματα εκείνων που σήμερα τιμούμε. Εκείνων που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, για να έχουμε, οι επόμενες γενιές, ελευθερία και δημοκρατία, ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία.
Κρίσιμο στοιχείο στην πορεία του Κόσμου, της Ευρώπης, της Χώρας μας είναι η συμμετοχή όλων στους αγώνες απέναντι στις επιπτώσεις της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης. Απέναντι στην ανεργία και την ανασφάλεια. Αλλά και απέναντι στη συντελούμενη κλιματική ανατροπή.
Καλούμαστε και υποχρεούμαστε να απαντήσουμε όλοι, με δράσεις ευθύνης και προοπτικής. Με ρεαλιστικές αποφάσεις που οδηγούν σε ανθρώπινες λύσεις. Με προσήλωση σε αρχές και αξίες. Πάνω από όλα, με σεβασμό στη σοφία της Δημοκρατίας. Όπως αυτή γεννάται μέσα από το διάλογο, τη ζύμωση ιδεών, τη σύνθεση απόψεων.
Η 25η Μαρτίου, μια από τις λαμπρότερες σελίδες της Ιστορίας μας, αποτελεί φάρο έμπνευσης για τους Απανταχού Έλληνες. Τιμάται με λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της Γης. Σε όλες τις Κοινότητες των Ελλήνων. Υπενθυμίζει την καθολική συμμετοχή στον κοινό αγώνα. Αναδεικνύει
- το μεγαλείο της Ορθοδοξίας,
- τη δύναμη της Πίστης,
- τον αγώνα για την Ελευθερία,
- τις πανανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά, που γεννήθηκαν σ’ αυτόν τον Τόπο.
Αναδεικνύει τη σπουδαιότητα της προσφοράς για το εθνικό συμφέρον. Και αυτό ισχύει για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλους τους κοινωνικούς εταίρους, όλους τους πολίτες. Η Βουλή των Ελλήνων αποτίει φόρο τιμής στους αγώνες και τους αγωνιστές του Γένους για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη Δικαιοσύνη. Οι παρακαταθήκες που άφησαν είναι σύμβολα και σύμβουλοι πορείας σε κάθε κρίσιμη εποχή. Τα διδάγματα που αντλούνται από τη σημερινή ημέρα είναι επίκαιρα όσο ποτέ στη νεότερη Ιστορία μας. Είναι πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: