Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.16 με τίτλο :
«άποψη»
Αχλύς μυστηρίου καλύπτει το ραντεβού Παπανδρέου – Σημίτη που θα γίνει αύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όταν ρωτήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και για το τι προηγήθηκε, κατέφυγε στους γνωστούς κλέφτικους συριγμούς, κοινώς… σφύριξε κλέφτικα. Ο μόνος που ίσως ξέρει κάτι παραπάνω είναι ο Δημήτρης Ρέππας, που θεωρείται και ο αρχιτέκτονας της συνάντησης.
Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» :
Το μήνυμα πως το ελληνικό σχέδιο για την οικονομία «επικαιροποιείται και εφαρμόζεται συνεχώς» και ότι με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τα δημοσιονομικά, εξέπεμψε, χθες, η κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος εκτίμησε ότι εφόσον υλοποιηθεί κατά γράμμα το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τότε καθίσταται δυνατή η δημοσιονομική προσαρμογή κάτω από το 3% του ελλείμματος μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Την ίδια ώρα, πάντως, κυβερνητικά στελέχη άφηναν να εννοηθεί ότι η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι μονόδρομος.
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Λύσεις με διάλογο»
Πολιτική ανοικτών θυρών έχει εγκαινιάσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σωτήρης Χατζηγάκης, ο οποίος καθημερινά βλέπει δεκάδες πολίτες, βουλευτές και φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της γεωργίας. Παράλληλα, συνεχίζει το9 διάλογο με τους αγρότες και μέχρι σήμερα έχει συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών από τη Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Ο υπουργός συνομιλεί τόσο με τους επίσημους αγροτικούς συλλόγους των περιοχών, όσο και με τους εκπροσώπους από τα μπλόκα, αλλά και με τους βουλευτές και τους τοπικούς παράγοντες της περιοχής.
Από τη 2η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :
«Zoom»
Προχωρήστε με ταχύτερη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων έτσι ώστε να μειωθούν ταχύτερα και τα επιτόκια χορηγήσεων. Τη σύσταση αυτή έκανε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στους Έλληνες τραπεζίτες σε συνάντηση που είχε μαζί τους. Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε στους επικεφαλής των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ότι με δεδομένο πως το επιτόκιο της ΕΚΤ έχει μειωθεί στο 1,5% θα πρέπει και τα δάνεια να γίνουν πολύ φθηνότερα για τον Έλληνα πολίτη. Από την πλευρά τους, οι διοικητές των μεγάλων τραπεζών παρουσίασαν στον διοικητή της κεντρικής τράπεζας τα
στοιχεία για την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται κανονικά.
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Αληθινές ιστορίες…»
….Ο τέως πρωθυπουργός , λοιπόν, δεν πρόκειται να περάσει ούτε αυτή τη φορά την πόρτα των κεντρικών γραφείων του κόμματος (η συνάντηση με Γ. Παπανδρέου θα γίνει στη Βουλή). Η συνάντηση, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αφορά τη συμμετοχή του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά την «κρίση του αιώνα». Στην ουσία, δηλαδή, ο κ. Σημίτης καλείται ως τεχνοκράτης για να εκθέσει τις απόψεις του για την αντιμετώπιση της ύφεσης. Κατά συνέπεια, το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ ή της ένταξής του στο ευρωψηφοδέλτιο δεν παίζει για την ώρα. Γιατί άπαντες αντιλαμβάνονται πως ούτε ο ίδιος θα επιθυμούσε να αναλάβει τον ρόλο που είχε η Μαίρη Ματσούκα το 2004.
Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :
«Η κυβέρνηση των 151»
Πολύ σημαντικό έργο έχει να επιδείξει η κυβέρνηση σε κρίσιμους τομείς της Οικονομίας, αλλά δυστυχώς το έργο αυτό δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ και δεν…τυγχάνει καλής επικοινωνιακής επεξεργασίας. Αυτή η κυβέρνηση των 151 βουλευτών κατάφερε να λύσει τον γόρδιο δεσμό του Ασφαλιστικού, να αποκρατικοποιήσει τα λιμάνια, τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή, ζητήματα δηλαδή που για σειρά ετών παρέμεναν άλυτα και ανέγγιχτα από τους εκάστοτε κυβερνώντες που φοβούνταν το πολιτικό κόστος. Θυμάστε τι γινόταν με το Ασφαλιστικό και τον νόμο του Γιαννίτση; Θυμάστε τις κινητοποιήσεις για την Ολυμπιακή; Ξεχνάει κανείς ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν. Δ. έπεσε από τον ΟΤΕ; Γιατί λοιπόν αυτά δεν αναδεικνύονται στις πραγματικές τους διαστάσεις;
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου