Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Α. Σαμαράς: Να αποκαλύψει ο πρωθυπουργός ποιες δεσμεύσεις ανέλαβε – Κρυφή ατζέντα με νέα μέτρα έχει η κυβέρνηση»


Με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Πλούταρχο Σακελλάρη συναντήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιάσει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση. Στη Ν. Δ. εκτιμούν πως η κυβέρνηση έχει ήδη κρυφή ατζέντα με νέα μέτρα, για τα οποία δεσμεύτηκε και στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, νέα μέτρα τα οποία αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να ανακοινώσει και στον ελληνικό λαό. Τις βάσιμες υπόνοιες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε να επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος και αναφερόμενος στις αποφάσεις που ελήφθησαν στο έκτακτο συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή σχετικά με το σύμφωνο για το ευρώ αποκάλυψε χαρακτηριστικά: «Βάση για τις αποφάσεις αποτέλεσαν οι δεσμεύσεις για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών χωρών της ευρωζώνης. Αυτό ισχύει για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και αν μέρει για την Ιρλανδία.». Βασιζόμενος και σε αυτή τη δήλωση ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει ευθέως και να αποκαλύψει ποιες είναι οι δεσμεύσεις αυτές που έχει αναλάβει. «Ζητάμε να μάθουμε αν θα υπάρχουν νέοι όροι και τι δεσμεύσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση για νέα μέτρα. Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ μιλά συγκεκριμένα για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μιχελάκης. Το θέμα των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει σήμερα και ο Αντώνης Σαμαράς στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, επισημαίνοντας πως «αν και η επιμήκυνση ήταν προαποφασισμένη ήδη από τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση κατάφερε να τη βάλει σε μια λύση…πακέτο, αναλαμβάνοντας παράλληλα και σειρά δεσμεύσεων, τις οποίες αν δεν υλοποιήσει θα χάσει και τα ήδη εδώ και μήνες συμφωνηθέντα. Ουσιαστικά, θα τονίσει ο πρόεδρος της Ν. Δ., πως η κυβέρνηση κατάφερε τα θετικά τα οποία είχαν αποφασιστεί εδώ και καιρό στην Ε. Ε. ,να τα περάσει, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις, όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, Παράλληλα, όπως θα επισημάνει ο κ. Σαμαράς οι εξελίξεις αυτές, απλά απέδειξαν αυτό που ο ίδιος υποστήριζε από την πρώτη στιγμή, πως δηλαδή, το Μνημόνιο δεν θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. ΣΕ αυτή τη λογική πλέον κινείται και η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με τον υπ,. Οικονομικών, με την επιμήκυνση, τα χαμηλότερα επιτόκια και τη δυνατότητα του μηχανισμού να αγοράζει ομόλογα η χώρα θα καταφέρει να αλλάξει το κλίμα στις αγορές…


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σε. 7 με τίτλο :


«Απάντηση της Ν. Δ. στην προκλητική ομιλία Παπανδρέου στην Κ. Ο. του κόμματός του – «Δεν σηκώνει το ΠΑΣΟΚ το σταυρό του μαρτυρίου, αλλά ο ελληνικός λαός»»


Για διαρκές παιχνίδι φανατισμού και μισαλλοδοξίας με την τακτική του να υβρίζει τη Ν. Δ. κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της κόμματος Γιάννης Μιχελάκης. Σχολιάζοντας την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι « ο κ. Παπανδρέου είναι ο ίδιος που πριν από το Μνημόνιο χαρακτήριζε την Ελλάδα διεφθαρμένη χώρα, που μιλούσε για οικονομία στην Εντατική, που παζάρευε κρυφά με τον Στρος Καν την υποταγή της χώρας στο ΔΝΤ. Ας μη μας λέει λοιπόν ο κ. Παπανδρέου ότι το ΠΑΣΟΚ σηκώνει σήμερα το…σταυρό του μαρτυρίου. Είναι ο ελληνικός λαός που επωμίζεται τις αμαρτίες και τα εγκληματικά λάθη του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν. Δ., τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός, αντί να απολογείται για τα λουκέτα, την ανεργία, τη δυστυχία και την κατάθλιψη στην οποία βύθισε τον ελληνικό λαό , συνεχίζει να υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία». Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι λίγα λεπτά αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελο Αντώναρο, ο οποίος απαντά ως πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος στον πρωθυπουργό. Μεταξύ άλλων, αναφέρει, ότι, «ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο μοιραίος άνθρωπος που παραπλάνησε τους Έλληνες εκβιάζοντας εκλογές και διαβεβαιώνοντας ότι «λεφτά υπάρχουν». Θα περάσει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που βύθισε τη χώρα στην υπανάπτυξη, στη βαθιά ύφεση, στην ανεργία, στην κοινωνική ένταση».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 7 με τίτλο :


« Μπαράζ ερωτήσεων για κινδύνους από πυρηνικά των γειτονικών χωρών»


Καμπανάκι κινδύνου για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων που «κυκλώνουν» την Ελλάδα χτύπησαν βουλευτές και ευρωβουλευτές με ερωτήσεις που κατέθεσαν στο Κοινοβούλιο και την Ευρωβουλή. Ο υπεύθυνος του τομέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Ν. Δ. Σταύρος Καλαφάτης επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Γύρω μας υπάρχει και αναπτύσσεται ένα τόξο χωρών που προκρίνουν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας, αφού εκτός από τους υφιστάμενους και νέους σταθμούς που σχεδιάζουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, στο κάδρο μπαίνουν η Αλβανία , η FYROM και τη Τουρκία. Σε ένα απευκταίο πυρηνικό ατύχημα όμως οι κίνδυνοι και οι σοβαρές επιπτώσεις που θα κληθούν νααντιμετωπίσουν οι χώρες αυτές, είναι οι ίδιες που θα έχει και η Ελλάδα λόγω της κοντινής απόστασής της». Ο ευρωβουλευτής της Ν. Δ. Γιάννης Τσουκαλάς, έφερε το θέμα της ασφάλειας των σταθμών πυρηνικής ενέργειας στην Ευρωβουλή, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα Βαλκάνια λειτουργούν οι δύο εναπομείναντες πυρηνικοί αντιδραστήρες στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας και δύο νεότεροι στη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Ερώτηση κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Κατρίνης και Κώστας Καρτάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: