Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


« «Οφείλουμε να κερδίσουμε μάχες για το καλό του λαού» - Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες με προτάσεις ανάπτυξης για έξοδο από την κρίση»


Τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση των Διαρθρωτικών Ταμείων, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα υποδομής ζήτησε από τον πρόεδρο Ζέρζι Μπούζεκ ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. ο οποίος συνεχίζει τις επαφές του στις Βρυξέλες στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη, καθώς εκτιμά ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να βγούμε από την ύφεση. Ο κ. Σαμαράς κάνει λόγο για «πολλές μάχες που οφείλουμε να δώσουμε ως χώρα, μάχες που για το καλό του ελληνικού λαού οφείλουμε να κερδίσουμε», ενώ σε όλους τους συνομιλητές του επισημαίνει και τα όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Αφρική, τονίζοντας τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, χώρες οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. μάλιστα επισημαίνει, όπως θα κάνει και στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να παίξει η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, έναν ρόλο που μέχρι τώρα δεν τον έχουμε, όπως τονίζει, αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε. Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη δική του μάχη στην Ευρώπη για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την κρίση, στη Ν. Δ. δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για τα νέα «άκρως απογοητευτικά», όπως τα χαρακτηρίζουν, στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, που καταδεικνύουν για ακόμη μια φορά και το μέγεθος της κυβερνητικής αποτυχίας. … (τα ο άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 11 με τίτλο :


« «Η Ευρώπη να δει πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα – Υποστήριξη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τον πρόεδρό του Ζέρζι Μπούζεκ ο Αντώνης Σαμαράς »


Σήμερα το μεσημέρι ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά να ολοκληρώνει τον κύκλο των συναντήσεών του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και με τον άνθρωπο – κλειδί των εξελίξεων στην Πορτογαλία, ηγέτη του PSD Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Ο Πορτογάλος επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ουσία «γκρεμίζει»τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Ζοζέ Σόκρατες, έχοντας στην πολιτική του επιχειρηματολογία ότι «η κυβέρνηση αποτυγχάνει συνεχώς να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, με συνοχή και διάρκεια, που θα στοχεύει στη μείωση του δημόσιου χρέους , στη σταθεροποίηση της οικονομίας και τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Είναι αναπόφευκτο ότι ο λαός της Πορτογαλίας θα έχει τον τελευταίο λόγο». Χθες ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ζέρζι Μπούζεκ στις Βρυξέλλες. Ο κ. Σαμαράς που συνεχίζει τον μαραθώνιο των συναντήσεών του, συγκεκριμενοποίησε την πρότασή του αναφέροντας τα Διαρθρωτικά Ταμεία, την Κοινή Αγροτική Πολιτική και τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν. Δ. επεσήμανε ότι η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή σε μια εποχή που σ τη γύρω περιοχή της συμβαίνει μια σειρά δραματικών γεγονότων. Οκ. Σαμαράς σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει πια ισχυρή παρέμβαση για τα θέματα της οικονομικής κρίσης, όπως είναι το πράσινο φως που πρέπει να δώσει στις αποφάσεις των ηγετών για την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης. Είναι αναγκαία λοιπόν, η συνεχής και στενή επαφή μας με το Κοινοβούλιο, από το οποίο, όπως δήλωσα και στον φίλο πρόεδρό του κ. Μπούζεκ, η Ελλάδα περιμένει στήριξη για τα Διαρθρωτικά Ταμεία, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική και για τα μεγάλα διευρωπαϊκά έργα υποδομής. Είναι, λοιπόν, πολλές οι μάχες που πρέπει να δώσουμε εδώ. Μάχες που για το καλό του ελληνικού λαού, οφείλουμε να κερδίσουμε. Ιδιαίτερα σήμερα που η Ευρώπη οφείλει να δει, με όσα δραματικά συμβαίνουν γύρω μας, το πόσο απαραίτητη είναι η Ελλάδα για την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Αυτό τον ρόλο της Ελλάδας δεν τον έχουμε ακόμα αξιοποιήσει όσο θα έπρεπε».


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Στη…ζούλα»


Μεγάλες παγίδες φαίνεται να κρύβει διάταξη του νομοσχεδίου για το νέο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που αφορά την υποχρέωση για την καταβολή προσωρινών συντάξεων. Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης αφήνουν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει στη ζούλα μείωση συντάξεων. Όπως εξηγούν, στο νομοσχέδιο δεν αναφέρεται ο χρόνος που θα καταβάλλεται η κανονική σύνταξη, κάτι που σημαίνει ότι θα ζουν με λιγότερα χρήματα. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει οδυνηρές συνέπειες και θα βάλει τους συνταξιούχους σε μεγάλη περιπέτεια. Εμείς θα περιμένουμε τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή για να δούμε αν η λαϊκή, κατά τα άλλα,. Λούκα Κατσέλη θα προσδιορίσει τον χρόνο καταβολής και της υπόλοιπης σύνταξης.


Από την 3η σελίδα των


«ΝΕΩΝ» με τίτλο :


«Όλα τα κρίσιμα ζητήματα παραπέμπονται για τον Ιούνιο…»


Πολύ κακό για…πολύ λίγα. Η παράφραση του τίτλου της γνωστής σαιξπηρικής κωμωδίας θα μπορούσε να είναι το μότο της πολυδιαφημισμένης Συνόδου Κορυφής των 27 που αρχίζει σήμερα, αφού η συνολική λύση στην κρίση του χρέους δεν αναμένεται να συμφωνηθεί τώρα και όλα τα κρίσιμα ζητήματα παραπέμπονται για τον Ιούνιο. Μόνο που δεν είναι κωμωδία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: