Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Αισιόδοξος για Πορτογαλία - Ισπανία ο Όλι Ρεν

Την εκτίμηση ότι η Πορτογαλία και η Ισπανία μπορούν ακόμη να αποφύγουν την προσφυγή τους στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, μιλώντας σε φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο, YLE.



Αναφερόμενος στην Πορτογαλία ο κ. Ολι Ρεν επισήμανε πως «αυτό που είναι σημαντικό, είναι οι πολιτικές δυνάμεις (της Πορτογαλίας) να χρησιμοποιηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος της ταχείας μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος που συμφωνήθηκε μεταξύ της Κομισιόν και της κυβέρνησης πριν από μερικές εβδομάδες».


Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, η υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων θα επιτρέψει στην Πορτογαλία «να συνεχίσει το δρόμο της εξυγίανσης των δημοσιονομικών της».


Σε ό,τι αφορά την Ισπανία, δήλωσε ότι το βάρος του χρέους της είναι «κατώτερο του μέσου όρου της ΕΕ».


Σημείωσε ακόμη ότι «η Ισπανία άρχισε πέρυσι να παίρνει αποφασιστικά μέτρα για την εξισορρόπηση των δημόσιων δαπανών, την υιοθέτηση δομικών μεταρρυθμίσεων στο σύστημα συνταξιοδότησης και αγοράς εργασίας, όπως και, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, στο αποταμιευτικό της σύστημα».


Τα μέτρα αυτά, όπως εκτίμησε, θα βγάλουν την Ισπανία από την κρίση.


Ο Φινλανδός Επίτροπος δεν απέκλεισε τέλος το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Φινλανδίας το επόμενο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: