Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

TA ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«Ν. .Δ με καθαρό στίγμα – Ο απόηχος του «ΟΧΙ» Σαμαρά σε συγκυβέρνηση και «εξωθεσμικές λύσεις»»


Τ ο ξεκάθαρο «όχι» του Αντώνη Σαμαρά στα υπόγεια σενάρια συγκυβέρνησης και συνεργασιών, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν. Δ., έκλεισε το κεφάλαιο της παραπολιτικής, εκτιμούν στενοί συνεργάτες του προέδρου του κόμματος. Στον απόηχο του τελεσιγράφου, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, συμπράξεις με όσους υποστήριξαν το Μνημόνιο και να υποκύψει σε «θεόσταλτες εξωθεσμικές λύσεις», γαλάζια στελέχη και βουλευτές, έκαναν λόγο για «απόλυτα ξεκάθαρη θέση», προσθέτοντας ότι η Ν. Δ. διεκδικεί για τον εαυτό της το ρόλο της αποφασιστικής εναλλακτικής λύσης για τη χώρα. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τασούλας, δήλωσε (Ράδιο 9) σχετικά με το αν η Ν. Δ. έχει δεχθεί πρόταση συγκυβέρνησης που σπεύδει να απορρίψει: «Δεν έχει υποβληθεί με αριθμό πρωτοκόλλου πρόταση συγκυβέρνησης. Υπάρχουν στην πολιτική ατμόσφαιρες, κλίματα, παραινέσεις, προτροπές, διάφορα πράγματα τα οποία μπορεί να δημιουργούν αυτή την αίσθηση. Και ήταν καλό ο κ. Σαμαράς να ξεκαθαρίσει αυτού τους είδους την αχλή, αυτού του είδους την αίσθηση ότι η Ν. Δ. διεκδικεί για τον εαυτό της το ρόλο, της πειστικής, αποφασιστικής, δυναμικής εναλλακτικής λύσεως για τη χώρα. Αυτό ξέρετε δεν απαγορεύεται, επιτρέπεται». <Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Ν. Δ. δεν μίλησε για στελέχη του κόμματος, αλλά σαφώς έκανε μια αναφορά σε κύκλους που φαίνεται ότι επιθυμούν να σπρώξουν τη Ν. Δ. σε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ: «Ξεχνούν όμως ότι η πολιτική του κ. Παπανδρέου δυστυχώς οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα. Ο Αντώνης Σαμαράς ξέρει μέχρι που θα πάει αυτή η ιστορία αλλά θέλω να διευκρινίσω το εξής: Όταν ο κ. Σαμαράς απορρίπτει αυτά τα σενάρια σύμπραξης και συγκυβέρνησης, δεν το κάνει γιατί η Ν.Δ. έχει καμία μισαλλοδοξία ή καμία ακραία κομματική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση. Εάν λοιπόν ο Αντώνης Σαμαράς κάνει κριτική στην κυβέρνηση δεν το κάνει για να ρίξει την κυβέρνηση, δεν έχει νόημα να κυβερνήσουμε επί ερειπίων», δήλωσε («Φλας»). Για το ίδιο θέμα, ο Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε (ΕΡΤ3) ότι «ο Αντώνης Σαμαράς ως ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος είναι φυσικό να θέλει να βάλει τη δική του σφραγίδα στο κόμμα, το οποίο τον εξέλεξε. Και αυτό γίνεται βήμα – βήμα, στάδιο – στάδιο, και νομίζω ότι πολύ σύντομα θα δούμε τα αποτελέσματα».

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα ενότητας»


Μετά το…μαστίγιο, χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς , χρησιμοποίησε το καρότο προς τους βουλευτές του, τόσο στο καφενείο της Βουλής, όσο και στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο, όπου συναντήθηκε με αρκετά στελέχη της Κεντροδεξιάς. Αρκετά χαλαρός και ήρεμος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι οι όποιες παρεξηγήσεις μέσα στην ίδια «οικογένεια»μπορούν να λύνονται με διάλογο και με συντροφικότητα και όχι με μουρμούρες και υπόγειες… διαρροές, που μπερδεύουν το μήνυμα και κάνουν τη βάση της παράταξης να δυσανασχετεί. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι στο τραπέζι το προέδρου της Ν. Δ., παρών ήταν ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, της «αβερωφικής ομάδας», που πριν από λίγες μέρες με δηλώσεις του δημιούργησε ένταση στη Συγγρού, αλλά και οι κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Σταύρος Καλαφάτης, Μαργαρίτης Τζίμας κ. α. Το καλό κλίμα που κυριαρχούσε αποτυπωνόταν στα πρόσωπα όλων, που ήταν χαμογελαστά, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευδιάθετος, αντάλλαξε χειραψίες με αρκετούς βουλευτές, όχι μόνο της Ν. Δ., όπως με τον παλιό ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και βουλευτή του ΛΑ. Ο. Σ. Γιώργο Ανατολάκη. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε στο γραφείο του όπου είχε συνεργασία με βουλευτές και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα. Στο τραπέζι «έπεσαν» οι προτάσεις για περιοδείες του κ. Σαμαρά, με πρώτες περιοχές στόχευσης τις Μακεδονία- Θράκη, Δυτική Ελλάδα αλλά και Κρήτη. Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εντάξει στις περιοδείες του και δήμους του λεκανοπεδίου, ιδιαίτερα περιοχές που δοκιμάζονται περισσότερο από τα μέτρα της κυβέρνησης… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ» της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» σελ. 7 με τίτλο :


«Η Ν. Δ. υπέρ των συμβασιούχων»


Υπέρ των αιτημάτων των συμβασιούχων τάχθηκε χθες η Ν. Δ. , καθώς αντιπροσωπεία της με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος, Α. Λυκουρέντζο επισκέφθηκε το υπό κατάληψη δημαρχείο τους εργαζόμενους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων σε ένδειξη συμπαράστασης. Ο κ. Λυκουρέντζος μετέφερε στους καταληψίες την πρόθεση του κ. Σαμαρά να τους συναντήσει, ενώ τόνισε ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις της η Ν. Δ. την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας στις 2.12.2010 ότι οι συμβασιούχοι για την Καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και με βάση τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, είναι εφικτό – στο πλαίσιο της νομιμότητας- να υπάρξει θετική αντιμετώπιση των εργαζομένων…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ» των


«ΝΕΩΝ» σελ. 3 με τίτλο :


«Σε νευρική κρίση – Μήνυμα προειδοποίηση από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ»


Στα α όριά τους έχουν φθάσει – κάποιοι ίσως και να τα έχουν ΄ήδη υπερβεί- οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως προδίδουν τα προειδοποιητικά καμπανάκια που χτύπησαν χθες στη συνεδρίασή τους στη Βουλή. Στελέχη και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ουσιαστικά διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι έχουν εξαντλήσει την ανοχή τους και, άρα, η στάση τους στις ψηφοφορίες κρίσιμων νομοσχεδίων (κυρίως οικονομικού περιεχομένου) δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Η γκρίνια εκδηλώθηκε στην τακτική συνεδρίαση των εισηγητών του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ παρουσία του γραμματέα της Κ. Ο. Βασίλη Εξάρχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: