Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Προβόπουλος (ΤτΕ): Να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις - Να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία - Περί τα 5 δισ οι καταθέσεις που επέστρεψαν μετά τις εκλογές...

Να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις, ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος, στην αρχή της συνάντησης του με το πρόεδρο της Δημοκρατία, Κάρολο Παπούλια ενώ τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μετά τις εκλογές έχουν επιστρέψει καταθέσεις.



Εκτιμάται ότι φθάνουν τα 5 δισ οι επιστροφές καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα.


Σύμφωνα με τον διοικητή, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να ενταθεί, ώστε να ανατραπεί το κλίμα για τη χώρα μας. Παράλληλα, η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει το συντομότερο το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων.


Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, αλλά ο επαναπατρισμός των καταθέσεων βαίνει με ικανοποιητικό ρυθμό.


Ο κ. Προβόπουλος θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της οικονομίας, καθώς και για τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο της χώρας, αναφορικά με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.


Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Γ. Προβόπουλος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν οι τραπεζικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: