Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Το υπουργείο Εργασίας κατέβαλε και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή συμφιλιωτική προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Χαλυβουργίας, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης.



«Έστω και την ύστατη στιγμή, καλούμε όλους να συνεισφέρουν θετικά στην εξεύρεση λύσης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο», υπογράμμισε ο υπουργός.


Η διεύθυνση της Ελληνικής Χαλυβουργίας είχε δώσει προθεσμία μέχρι χθες προκειμένου να λήξει η απεργία.


Την ίδια στιγμή, πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν περίπου 400 απεργοί της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μέλη των σωματείων εργατών μετάλλου της Αττικής και της γραμματείας του Πανελληνίου Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) του Θριασίου προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου με κεντρικό σύνθημα το αίτημα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων του εργοστασίου.


Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» Γιώργος Σιφωνιός κατηγόρησε την εργοδοσία ότι «τραβάει το σχοινί της αδιαλλαξίας» απέναντι στους εργαζόμενους και ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση «να δώσουν λύση και να σταματήσουν να παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο».


«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας έως ότου λάβουμε απαντήσεις στα αιτήματά μας, τόνισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: