Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της ATE Bank

Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζα της Ελλάδος από τη Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012 αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της ΤτΕ να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της ΑΤΕ, τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τον διορισμό ειδικού εκκαθαριστή.



Αναστέλλεται ακόμη και η διαπραγμάτευση όλων των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της ΑΤΕ.

Συνάντηση με μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων της ΑΤΕ Bank έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 12.30 ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή.



Υπενθυμίζεται πως σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Τσίπρα σημειώνει ότι η πώληση της ATE «έγινε χωρίς διαφάνεια, χωρίς καθαρούς όρους».


«Εκτιμώ ότι η δρομολόγηση τόσο σημαντικών για την οικονομία εξελίξεων, δίχως διαφάνεια και στοιχειώδη ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων, αποτελεί ευθεία απαξία και υποβάθμιση του κοινοβουλίου και της δημοκρατίας», τονίζει.


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα η ΟΤΟΕ αντιδρώντας στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος.



Η ΟΤΟΕ απαιτεί την εφαρμογή μίας άλλης πολιτικής, που θα αφορά στη λειτουργία των τραπεζών στις νέες συνθήκες, που διαμορφώνονται στη χώρα μας, η οποία θα επικεντρώνεται:


Στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της ανάπτυξης.


Στη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, με την ανακούφιση των ελληνικών νοικοκυριών.


Στη δημιουργία προϋποθέσεων προστασίας και ενίσχυσης της απασχόλησης στη χώρα.


Στην υπεράσπιση των συντάξεων, των μισθών και των κοινωνικών δικαιωμάτων.


Στην κατεύθυνση αυτή και για τους λόγους αυτούς που αφορούν τις παραγωγικές δυνάμεις και όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, χωρίς εξαιρέσεις, η ΟΤΟΕ ζητά:


«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει για όλες τις τράπεζες, χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κρατικού ενδιαφέροντος τραπεζών Αγροτικής και Ταχ. Ταμιευτηρίου, οι οποίες ιστορικά στηρίζουν την αγροτική οικονομία και τη λαϊκή αποταμίευση, με στόχο το τραπεζικό σύστημα, στο σύνολό του, να στηρίξει την οικονομική ανάπτυξη, τις κοινωνικές ανάγκες και την απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: