Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

Τεράστια η ευθύνη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την απόφασή της να αναστεί8λει την διαπραγμ'ατευση των μετοχών της Αγροτικής Τράπεζας σήμερα.
Το γεγονός ότι η Επιτροπή αποφάσισε σήμερα το πρωϊ, που ήδη είχε πραγματοποιηθεί η αναστολή απο το Χρηματιστήριο αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων διαφανών διαδικασιών στο χρηματιστήριο.
Η συμφωνία μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς με την κυβέρνηση περνά μέσα από τυπικές αλλλά και ουσιαστικές διαδικασίες επισφράγισης της συμφωνίας. Η Αγροτική Τράπεζα είναι ανώνυμη εταιρεία, έχει μετόχους, που αν μη τι άλλο έχουν το δικαίωμα της ενημέρωσης και της συμμετοχής στην τελική απόφαση.
Στη συμφωνία δεν γίνεται πουθενά λόγος για τους μικρομετόχους. Αυτό κι αν είναι απαξίωση σε θεσμούς και αξίες!!!

Οι διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν δείχνουν την περιφρόνηση στον μικροεπεπνδυτή, οι οποίοι τελικώς έχασαν την μικρή τους επένδυση σε μια τράπεζα που είχε την στήριξη του μικρού αυτού επενδυτή πολλά χρόνια τώρα.
Όμως την ευθύνη έχει απόλυτα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία οφείλει να προστατέψει έστω και εκ των υστέρων τον μικροεπενδυτή και να δώσει την ευκαιρία σε όλους αυτούς να ανταλλάξουν τις μετοχές της Αγροτικής με μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει βγεί εξαιρετικά  οφελημένη από την συμφωνία αυτή αφού αυξάνει την ρευστότητά, αποτελεί σημαντικό νέο τραπεζικό πόλο και μάλιστα χωρίς να κατατεθουν χρήματα για την αγοραπωλησία αυτή.
Ίσως η κίνηση αυτή να προετοιμάζει και νέες συμφωνίες με άλλες τράπεζες που ναι μεν βοηθούν την οικονομία αλλά το πληρώνει ο μικροεπενδυτής, που πολλά χρόνια τώρα στηρίζει την χρηματιστηριακή αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: