Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των

«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :

«Κλωτσοπατινάδα»

ποιός συναντά τον Κώστα Καραμανλή σήμερα; Ο Δημήτρης Σιούφας. Οι κακές γλώσσες στη Ν Δ. – όπου κανείς δεν συμπαθεί κανέναν- έχουν να λένε για κλωτσοπατινάδα Σιούφα- Σουφλιά στο Επικρατείας. Και πιο συγκεκριμένα ότι ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής θέλει να είναι πρώτος στη λίστα. Αν δεν είναι – ε τότε θα πάρει των ομματιών του και θα πάει να ξανακατέβει με σταυρό στην Καρδίτσα.

Από την 1η σελίδα της

«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :

«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Πειστικές απαντήσεις»

Ο

Πρωθυπουργός ήταν απελευθερωμένος και ειλικρινής κατά την εμφάνισή του στη ΔΕΘ, εισηγούμενος μια σειρά από μέτρα που μόνο δημοφιλή δεν είναι. Δεν απήντησε, όμως, στο ποιος τον εμπόδισε να τα επιβάλει ο ίδιος μετά την επανεκλογή του το 2007. Μόνο αν δώσει πειστικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα θα έχει ελπίδες να πείσει τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία. Εν πάση περιπτώσει, τα όσα πρότεινε ο κ. Καραμανλής οφείλουν να γίνουν αντικείμενο σοβαρού διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο και αναμένουμε από τον κ. Παπανδρέου να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, πως ακριβώς θα αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Να το πούμε διαφορετικά: και οι δυο πρέπει να μας πείσουν. Ο ένας ότι θα αποκτήσει την πυγμή και την ευθυκρισία στην επιλογή συνεργατών που απαιτούν οι περιστάσεις και που δεν κατεγράφη στο παρελθόν. Και ο άλλος πως έχει πραγματική εικόνα για την κατάσταση, σχέδιο, αλλά και ικανά πρόσωπα κα πυγμή για την υλοποίησή του.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :

«Η αντίφαση»

Η

Αλέκα Παπαρήγα, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, υπονόησε ότι το πόσο προοδευτική είναι η Βουλή δεν καθορίζεται από το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να περάσουν το κατώφλι του 3%. Λίγο αργότερα όμως, υπέπεσε σε μια αντίφαση. Σύμφωνα με τη γ. γ. του ΚΚΕ, «η λογική που λέει ότι αν ο Συνασπισμός είναι εντός Βουλής, χτυπιέται η αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ, είναι αυτών που θέλουν να δώσουν χέρι βοηθείας στο ΠΑΣΟΚ». Η απλή λογική λέει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπει στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ είτε θα έχει οριακή αυτοδυναμία είτε θα χρειαστεί μεγάλο ποσοστό για να αποκτήσει μια μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής, σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει αυτοδυναμία. Οι υπόλοιπες ερμηνείες υποκρύπτουν την παλαιά αντιπαλότητα μεταξύ των κομμάτων της Αριστεράς.

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του

«ΕΘΝΟΥΣ» σελ. 11 με τίτλο :

«Έξω φρενών»

Α

λγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην Ιπποκράτους και το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου η σπουδή ορισμένων «τραπεζιτών» να διοχετεύουν πληροφορίες για τις προσβάσεις τους στον αρχηγό του κόμματος. Αυτό, όμως, που πραγματικά τους έβγαλε από τα ρούχα τους είναι ότι «ορισμένοι άρχισαν τα δείπνα και το…μοίρασμα θέσεων»! Άλλοι θέλουν την Εθνική και άλλοι φτάνουν μέχρι το…υπουργείο Οικονομικών. Οι κινήσεις αυτές εξόργισαν τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι έτοιμος να χαλάσει μια φιλία πολλών ετών…

Από την πρώτη σελίδα του

«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :

«Διάλογος αρχηγών»

Ε

υχάριστη η σύμπτωση απόψεων των δύο ηγετών, της Κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, σε ό,τι αφορά τον μεταξύ τους διάλογο (και αντίλογο) αντί να προστρέχουν στα ανιαρά «ντιμπέιτ» με τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης- κάτι δηλαδή που οδηγεί σε μικρούς μονολόγους. Ο ελληνικός λαός καλείται να ψηφίσει όχι τα όσο πρόσωπα, όσο πολιτική γραμμή που να καθιστά λιγότερο οδυνηρά τα σημερινά κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα. Και είναι μια ευκαιρία καλή για να δείξει η κάθε παράταξη ποια είναι τα σχέδιά της, εφόσον αναλάβει την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: