Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
 «ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Από χθες είμαστε ξένοι»
«Μέχρι χθες ήμασταν ξένοι», είναι ο τίτλος της ταινίας. Μεταξύ του πρώην και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ ισχύει μάλλον το «Από χθες είμαστε ξένοι». Φίλοι της μουσικής και της στήλης που βρέθηκαν στο Ηρώδειο για να ακούσουν Αγνή Μπάλτσα υπό διεύθυνση Σταύρου Ξαρχάκου, μεταφέρουν μια μάλλον παγερή εικόνα των σχέσεων των ζευγών Σημίτη και Παπανδρέου. Το ζεύγος Δάφνης και Κώστα Σημίτη- ο οποίος χειροκροτήθηκε- μπήκε και κάθησε στην πρώτη σειρά. Αντιθέτως, η Άντα Παπανδρέου που έφθασε λίγο αργότερα κάθησε στην ίδια σειρά, αλλά μακριά από την αντίθετη πλευρά. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έφθασε στο δεύτερο μέρος και τον έβαλαν επάνω ώστε να μην διαταραχθεί η συναυλία. Κατέβηκε λοιπόν και βρέθηκε δίπλα στη σύζυγό του. Όταν τελείωσε η συναυλία, Σημίτης και Δάφνη αποχώρησαν. Αντιθέτως, ο Παπανδρέου έμεινε να συγχαρεί τους συντελεστές. Αν ο πρώην και ο νυν χαιρετήθηκαν με το βλέμμα ή με νεύμα, δεν το κατάλαβε κανείς.   
Από την 1η σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
 «ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Χωρίς μπαλκόνια»
Α
 υτές οι εκλογές εμπεριέχουν ένα ιδιαιτέρως θετικό στοιχείο: για πρώτη φορά έχει μειωθεί θεαματικά η υπερβολική αφισοκόλληση, τα φυλλάδια των υποψηφίων που συσσωρεύονται στα πεζοδρόμια και η ηχορύπανση. Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στις οικονομικές δυσκολίες των συνήθων χρηματοδοτών. Αποτελεί, ωστόσο, ένα βήμα αναβάθμισης του πολιτικού μας πολιτισμού, καθώς μάλιστα συνοδεύεται από σχετικές πρωτοβουλίες των κομμάτων. Ελπίδα όλων είναι πως στο εγγύς μέλλον οι εκλογές στην Ελλάδα θα είναι μια ευρωπαϊκή εμπειρία, χωρίς «μπαλκόνια» και τα παρελκόμενα μεσογειακά πολιτικά έθιμα.
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«!»
Σ τις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας Καραμανλή – Παπανδρέου τα βρήκαν. Αλλά είναι ικανοί να τα χαλάσουν στο αν οι δυο θα μιλάνε….όρθιοι ή καθιστοί! 
Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ»  σελ. 10 με τίτλο :
«Πάγια τακτική»
Ό
 Χι, η Νατάσσα δεν ήταν ανάμεσα στους γιατρούς του Λαϊκού Νοσοκομείου που υποδέχθηκαν χθες τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως είχε συμβεί και πριν από δυο χρόνια, είχε φροντίσει να μη βρίσκεται στους χώρους ,από τους οποίους πέρασε ο Γ. Παπανδρέου. Σε ό,τι αφορά τώρα στο επεισόδια μεταξύ κάμεραμαν ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού και συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ιπποκράτους διευκρινίζει ότι «ένας εικονολήπτης ήθελε να μπει μέσα, αλά για να μη διαταραχθεί η ζωή του νοσοκομείου, όπως συνηθίζεται, μπαίνει μονάχα η ΕΡΤ». Πρόκειται για πάγια τακτική. Από εκεί και πέρα, στους χώρους έξω από το νοσοκομείο όλοι ήταν ελεύθεροι να τραβήξουν τα πάντα…
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΑΥΡΙΑΝΗΣ» σελ. 2   με τίτλο :
«Τι συμβαίνει;»
Τ
 ι συμβαίνει τελικά με το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών; Εάν καταλαβαίνουμε καλά, συντρόφισσες και σύντροφοι, η ΝΔ. που δεν το ήθελε όλα τα προηγούμενα χρόνια διότι δεν είχε κανένα λόγο ο Κώστας Καραμανλής να προσπαθεί να αποδείξει αυτό που γνώριζε όλη η Ελλάδα, ότι είναι δηλαδή καταλληλότερος για την πρωθυπουργία, τα ώρα επιζητά με κάθε τρόπο την διεξαγωγή του! Διότι πρέπει πλέον να το αποδείξει. Και η τηλεμαχία αποτελεί τη μεγάλη του ευκαιρία να αλλάξει το κλίμα που είναι δυσμενές για τη Ν. Δ.! Όποια μορφή και να προτείνει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ, το πιθανότερο είναι να την αποδεχτεί, έστω και καταγγέλλοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: