Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Με αφορμή την ανάκληση από την ΕΠ.Ε.Ι.Α. της άδειας λειτουργίας πέντε ασφαλιστικών εταιριών, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών γνωστοποιεί τα ακόλουθα:
Κανείς ασφαλισμένος στον Κλάδο Ζωής δεν χάνει τα δικαιώματά του και τα χρήματα που έχει αποταμιεύσει. Διότι, όλα τα χαρτοφυλάκια ζωής θα μεταβιβαστούν σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες....
Όλοι οι ασφαλισμένοι στον κλάδο του αυτοκινήτου θα έχουν κάλυψη που θα τους παρέχει το επικουρικό κεφάλαιο για 30 ημέρες, έτσι όπως προβλέπεται από τον νόμο.
Οι εργαζόμενοι στον Κλάδο Ζωής θα συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι να μεταβιβαστούν τα χαρτοφυλάκια σε άλλες εταιρίες, στις οποίες αναμένεται να απορροφηθεί και το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων. Και θα πληρώνονται κανονικά, όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα με τους εργαζόμενους της ΑΣΠΙΣ, οι οποίοι, όπως κατήγγειλαν, έχουν τρεις μήνες να πληρωθούν.
Όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν, διότι η παρούσα Κυβέρνηση φρόντισε να αλλάξει τη νομοθεσία και να έχουν προτεραιότητα αποζημίωσης κατά τη διαδικασία της εκκαθάρισης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: