Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :
 «Περάστε κόσμε…Ουρές για «πράσινες εγγραφές» σε όλη τη χώρα»
Κ
 αι στο βάθος… οι δικοί μας άνθρωποι! Μπορεί χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου να επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο οραματιστής μιας νέας Ελλάδας, ωστόσο οι πράξεις και οι ζυμώσεις που υπάρχουν στην Ιπποκράτους καλά κρατούν και το αντίθετο από το εξαγγελλόμενο καταδεικνύουν. Ήδη, από την έναρξη του προεκλογικού αγώνα έχουν εγγραφεί στο ΠΑΣΟΚ περίπου 55.800 νέα μέλη, κάνοντας τους επιτελείς της Ιπποκράτους αφενός να τρίβουν τα χέρια τους για την εισροή χρήματος από τις συνδρομές στα ταμεία του κόμματος, αφετέρου να έχουν ξεκινήσει τις «τοποθετήσεις επί χάρτου», δηλαδή τις λίστες με το ποιος θα πάει που, ποιος θα διοριστεί που και ποιοι «υπεράριθμοι» θα συμπληρώσουν τις πάσης φύσεως θέσεις που θα δημιουργήσει η νέα κυβέρνηση…. Σαφές είναι ότι ουρές στις Τοπικές του ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες και όχι βεβαίως γιατί αίφνης οι πολίτες θυμήθηκαν ότι είναι «πολιτικά όντα», αλλά επειδή προσβλέπουν στο ρουσφέτι που τάζουν τα στελέχη της Ιπποκράτους στις γειτονιές όλης της χώρας…..
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Θετικά»
«Ε
 μπρός Πρόεδρε, στον αγώνα θα νικήσουμε», ψιθύρισε στο αυτί του Καραμανλή ο Βύρων Πολύδωρας, όταν αντάλλαξαν εγκάρδιο εναγκαλισμό στο περιθώριο της ομιλίας του Πρωθυπουργού στα στελέχη της Ν. Δ., από το χώρο της αυτοδιοίκησης. «Έτσι είναι Βύρωνα, θα νικήσουμε», του απάντησε ο Κ. Καραμανλής.  Πάντως, ο Β. Πολύδωρας γελάει ακόμη με όσους τον αποκαλούσαν «αντάρτη» καθώς ο ίδιος δηλώνει «στυλοβάτης» της παράταξης.
Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ…» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.2:
Σ
 ε ριζικές αλλαγές θα προβεί ο Κώστας Καραμανλής ως προς τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, εάν ο ελληνικός λαός του δώσει ξανά την ηγεσία του τόπου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη «Καθημερινή», με θάρρος άσκησε σκληρή αυτοκριτική, παραδεχόμενος και τις αδυναμίες του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάθεσης σε ένα υπουργό – επόπτη τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ παραδέχθηκε: «Δεν μου πάει ο ρόλος του αρχηγού – μπαμπούλα. Εκ των υστέρων κρίνω ότι υπήρξαν περιπτώσεις που κανείς έπρεπε να είναι πολύ πιο αυστηρός». Ο κ. Καραμανλής, για μια ακόμη φορά, εξέφρασε την πίστη του ότι η Ν. Δ. θα κερδίσει και αυτές τις εκλογές. 
Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ…  ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«….με κουβέντες του παρασκηνίου»
Η
 πιο φοβερή ατάκα του τριήμερου στη ΔΕΘ ανήκει σίγουρα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή το πρόγραμμα των 100 ημερών: «Εκτός από τις 100 ημέρες, υπάρχουν και οι 100 νύχτες», είπε με το γνωστό του χιούμορ ο πρώην υπουργός. Όταν ρωτήθηκε για τη ρήξη με Παπανδρέου – Σημίτη, σχολίασε ότι ο κόσμος αυτό που ζητά είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση….. Το Σάββατο το βράδυ, πράγματι ο κόσμος που ήρθε στο «Βελλίδειο» για να ακούσει τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πολύς. Η ομιλία του όμως απευθυνόταν  στις παραγωγικές τάξεις και όχι στα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ…
Από τη2η σελίδα της
«ΕΣΤΙΑΣ»  με τίτλο :
«Ψεύτικες υποσχέσεις χαρακτηρίζει η Ν. Δ. το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ»
Σ
 κληρή κριτική  στις οικονομικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ άσκησε η Νέα Δημοκρατία, δια του εκπροσώπου της κ. Γ. Κουμουτσάκου. Σχολιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για «έκθεση ιδεών», με πολλές αντιγραφές από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και ακόμη περισσότερες «πρόχειρες» σκέψεις, ενώ προσέθεσε πως είναι «αδιανόητο» ο κ. Παπανδρέου να απαντά στην κρίση του 2009 με «θολές» εικόνες για το 2012. Στο ίδιο πλαίσιο το στέλεχος της ΝΔ σημείωσε πως οι υπέρογκες νέες δαπάνες που υπόσχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να καλυφθούν από φόρους στην ακίνητη περιουσία και την Εκκλησία, ενώ κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, να αποφασίση «ποια είναι αυτή η μαγική ενιαία φορολογική κλίμακα που θα αυξήσει τα έσοδα, αλλά δεν θα επιβαρύνει την κάθε οικογένεια». Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε τον κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως ενώ ομιλεί για πολύ υψηλό έλλειμμα, την ίδια στιγμή επαναλαμβάνει «ψεύτικες υποσχέσεις», οι οποίες κοστίζουν τουλάχιστον 10 δις ευρώ. «Τα χρήματα αυτά δεν μπορούν να βρεθούν ούτε με το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ούτε το φόρο κληρονομιάς που τον ξαναφέρνει επιβαρύνοντας και πάλι χιλιάδες μικροϊδιοκτήτες», δήλωσε χαρακτηριστικώς ο εκπρόσωπος της Ν. Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: