Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
 «ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Στο μυαλό του Κώστα…»
τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής στις 5 Οκτωβρίου; Το ερώτημα ταλανίζει δελφίνους και δελφίνες, βουλευτές και κομματικά στελέχη της Ν. Δ. Απασχολεί επίσης την πολιτική ζωή, αφού μια αποχώρηση του Καραμανλή από την ηγεσία δεν θα είναι χωρίς ευρύτερες συνέπειες για τη δημόσια ζωή. Έχοντας πρόσβαση στο μυαλό του Πρωθυπουργού, δράττομαι τη ευκαιρίας να σας ενημερώσω για τις σκέψεις του. Όλα είναι υπόθεση αριθμών. Αν η Ν. Δ. χάσει με τρεις ή τέσσερις μονάδες, ο Καραμανλής παραμένει αρχηγός της. Αν η Ν. Δ. χάσει με οκτώ ή εννέα μονάδες, ο Καραμανλής αποχωρεί. Ωστόσο, είναι φανερό ότι ο συλλογισμός αυτός καλύπτει τα δύο άκρα του αποτελέσματος……  

Από την πρώτη σελίδα  της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»  με τίτλο :
 «Νεώτερον ουδέν από το ντιμπέιτ»
Χ
 ωρίς ειδήσεις και εκπλήξεις, αλλά και δίχως εμφανείς νικητές ή ηττημένους, διεξήχθη χθες η τηλεμαχία μεταξύ των έξι πολιτικών αρχηγών, που εν πολλοίς αποτέλεσε «προθέρμανση» για τη σημερινή νέα τηλεοπτική αναμέτρηση των κ. Κώστα Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου εν όψει των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν πολλές φορές τα ξίφη τους, εμμέσως ή αμέσως, χωρίς όμως να παρουσιάσουν νέα επιχειρήματα σε σχέση με τα όσα έχουν αναπτύξει έως τώρα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες λύσεις που απαιτούνται για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας….. 

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«!»
Κ

 ερδίζει καλύτερα όποιος κερδίζει στο τέλος. Σαν τον Ολυμπιακό: κρατάει καλά στην άμυνα και κλέβει τον αγώνα στο τέλος. Άρα, Καραμανλής και Παπανδρέου δεν τα έδωσαν όλα χθες το βράδυ. Θα τα δώσουν απόψε στη δική τους τηλεμαχία

Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ»  σελ. 11  με τίτλο :
«Μόνοι στην εξέδρα»
Ο

 Κ. Καραμανλής δεν τοποθέτησε τον Γ. Σουφλιά μόνο πρώτο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν. Δ. Λίγες ώρες αργότερα, μετά το τέλος της ομιλίας του στη συγκέντρωση της Λάρισας, καλούσε τον κ. Σουφλιά, μόνο αυτόν από τους υποψηφίους βουλευτές, να ανέβει στην εξέδρα για να χαιρετίσουν μαζί τον κόσμο. Προηγουμένως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχε προσέλθει στη συγκέντρωση  συνοδευόμενος από έναν μεγάλο αριθμό Λαρισαίων.



Από τη στήλη «Τα μάθατε τα νέα;» του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» σελ. 2  :
…Δ
 ωρεάν οι μετακινήσεις στους δρόμους, δωρεάν και η ελπίδα που χάρισαν οι πολιτικοί αρχηγοί μέσα από το ντιμπέιτ, ή και η απογοήτευση που έσπειραν… Τα λόγια δεν κοστίζουν τίποτε. Μπορεί όμως ο τρόπος με τον οποίο μίλησαν η κυρία Αλέκα Παπαρήγα και οι κ. κ. Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Αλ. Τσίπρας, Γ. Καρατζαφέρης και Ν. Χρυσόγελος (εκ μέρους των Οικολόγων Πρασίνων) να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα; Ελπίζουν, λένε, όλοι στους αναποφάσιστους. Οι οποίοι κάθε χρονιά γίνονται πιο πολλοί. Γιατί άραγε;….

Δεν υπάρχουν σχόλια: