Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «Ο «Απογευματινός» σχολιάζει την επικαιρότητα» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :
«Μια απορία»
Α
 πό το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που ο κ. Παπανδρέου μίλησε στη ΔΕΘ, αυτό που συζητάμε είναι αν υπάρχουν λεφτά ώστε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ να εφαρμοσθεί. Αλήθεια, αν υπήρχαν λεφτά, τότε γιατί δανειζόμαστε εδώ και τόσα χρόνια;

Από τη στήλη «ZOOM» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ.2:
Ά
 γριο σφυροκόπημα στον Γ. Παπανδρέου έκανε ο Κ. Καραμανλής από τα Γιάννενα, το Μεσολόγγι και τη Λάρισα όπου μίλησε σε μεγάλες συγκεντρώσεις το Σαββατοκύριακο. Αμείλικτα ερωτήματα στον κ. Παπανδρέου: 1. Τι θα κάνει με την Ολυμπιακή; Θα την επανακρατικοποιήσει; 2. Θα επαναγοράσει μετοχές  ΟΤΕ;3. Θα εγκαταλείψει το σχέδιο πώλησης του ΟΣΕ που έχει ζημιές δύο εκ. ευρώ την ημέρα; 4. Θα καταργήσει τον νόμο για το Ασφαλιστικό; Θα διασπάσει και πάλι τα Ταμεία; Τι σχεδιάζει για τα βαρέα και ανθυγιεινά; Τι λέει για τις αναπηρικές συντάξεις; 5. Πώς θα μειώσει το έλλειμμα; 6. Πώς θα αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος; …..



Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ…  ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«Αλλαγή τακτικής»
«Ε
 κεχειρία» είναι το μήνυμα που στέλνουν τα στελέχη της Ν. Δ. για τη στρατηγική του κόμματος, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων της προεκλογικής περιόδου. Και επειδή άπαντες αντιλαμβάνονται ότι τα μεγάλα προβλήματα για το κυβερνών κόμμα άρχισαν από τη  στιγμή που ανακοινώθηκαν τα σκληρά οικονομικά μέτρα, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αλλαγή τακτικής. Στο επικοινωνιακό επιτελείο ναι μεν τονίζουν πως «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε στη μέση αυτό που ξεκινήσαμε», αλλά δεν αποκλείουν και την έκπληξη. Εάν τελικά υπάρξει στροφή, θα γίνει σαφής με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στο αποψινό και αυριανό ντιμπέιτ με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Γιώργο Παπανδρέου. 
Από τη2η  σελίδα της
«ΕΣΤΙΑΣ»  με τίτλο :
«Οι προτάσεις της Ν. Δ. για την χρηματοδότηση έργων υποδομής»
Σ
 την δημιουργία αναπτυξιακής τραπέζης με κεφάλαια του Δημοσίου και των εμπορικών τραπεζών, η οποία θα χρηματοδοτή έργα υποδομής, προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που επανεκλεγή στην Κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου απεκάλυψε σε συνέντευξή του στην  Καθημερινή της Κυριακής ότι η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει την δημιουργία μιας Ελληνικής Αναπτυξιακής Τραπέζης ,στα πρότυπα της γερμανικής KfW, η οποία θα αναλάβη την υποστήριξη της χρηματοδοτήσεως έργων υποδομής.  Ο υπουργός Οικονομίας απεκάλυψε πως ήδη έχει εξετασθή η δυνατότητα συνεργασίας με την KfW, τόσο για την μεταφορά τεχνογνωσίας, όσο και για ενδεχόμενη συμμετοχή στο ίδρυμα που η Κυβέρνησις θέλει να συστήση. «Η Τράπεζα αυτή θα λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια. Θα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή εκτός από το Δημόσιο και ελληνικές τράπεζες. Σκοπός της θα είναι να δανείζεται από την αγορά και να χρηματοδοτεί μεγάλα έργα υποδομών. Το αναπτυξιακό και δημοσιονομικό όφελος από μια τέτοια τομή θα ήταν τεράστιο», δήλωσε χαρακτηριστικώς ο κ. Παπαθανασίου


Από την 1η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
 «Το Στίγμα της «Β»»
Η
 θέση του ΠΑΣΟΚ, ότι θα εξασφαλίσει 31 εκατομμύρια ευρώ από χρέη και οφειλές εταιριών, προκειμένου να «επανεκκινήσει» την οικονομία, αποδομείται εκ βάθρων από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αποδεικνύει (στη συνέντευξή του στη «Β») ότι είναι «άνθραξ ο θησαυρός του ΠΑΣ ΟΚ» , και γι αυτό θα υποχρεωθεί να αντλήσει χρήματα από τους μικρομεσαίους , τους οποίους θα ρημάξει κυριολεκτικά….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: