Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ




Ακόμη μια φορά ο Αντώνης Σαμαράς ανέλυσε την πολιτική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας έτσι όπως εκείνος την σκέφτεται. Περιέγραψε το νέο κόμμα, που πρώτος κύριος στόχος του είναι να πείσει τους δυσαρεστημένους νεοδημοκράτες ότι το κόμμα αναγεννιέται και ότι όλοι θα έχουν τον ρόλο τους. Επανέλαβε μια ακόμη φορά ότι η ρίζα του κόμματος είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός, η συνέχεια της ριζοσπαστικής δεξιάς, την οποία προσδιόρισε απόλυτα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η σημερινή πρόταση αποτελεί τη νέα πραγματικότητα, η οποία περιλαμβάνοντας μέσα της τα σύγχρονα δεδομένα εμφανίζεται ως κοινωνικός φιλελευθερισμός.
Οι Νεοδημοκράτες που βρέθηκαν στην ομιλία άκουσαν ένα μεστό και με αρχές λόγο, που είχαν πολλά χρόνια ν' ακούσουν. Έτσι τουλάχιστον είδαν όλοι την ομιλία Σαμαρά.
Δεν περιείχε αοριστολογίες και φανφαρονισμούς και άσχετες ανούσιες αναφορές στο παρελθόν για να προκαλέσει εντυπώσεις. Ήταν η ομιλία που δίνει ελπίδα στην ουσία της και αισιοδοξία για το μέλλον και της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι ωφέλιμη στη χώρα, ως κυβέρνηση όταν κληθεί να κυβερνήσει από τον Ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: