Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
 «ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
«Πολιτικά πονηρή κίνηση»
Δ εν θα γίνει στη Βουλή, αλλά σο υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς ο διάλογος για το Ασφαλιστικό, όπως αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο Ανδρέας ενημέρωσε τον αρμόδιο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ. Δημήτρης Κρεμαστινός και Χρήστος Πρωτόπαπας του πρότειναν να καλέσει στον διάλογο και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Η –πολιτικά πονηρή- κίνηση αποβλέπει στο να βάλει και τα κόμματα στον διάλογο.  

Από την 1 σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
 «ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Όσο αργεί»
Η

 κυβέρνηση διαπράττει ένα σημαντικό λάθος. Καταφέρεται εναντίον όσων διατυπώνουν ανοικτά ανησυχία για την πορεία της οικονομίας και αναζητεί συνομωσίες πίσω από τις κινήσεις των αγορών και τις δηλώσεις αξιωματούχων. Θα πρέπει, όμως, σύντομα να προσγειωθεί από τη «σοσιαλιστική» εικονική πραγματικότητα, σ αυτήν των αγορών, των οίκων αξιολόγησης και του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού κανόνα. Αν συνεχίσει να αγνοεί αυτά τα δεδομένα και να μην παίρνει σοβαρά μέτρα, σύντομα η μεγάλη δημοσιονομική κρίση που κληρονόμησε, θα είναι δική της και όχι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ας σηκώσει, λοιπόν, τα μανίκια ο πρωθυπουργός, ας στηρίξει τον αρμόδιο υπουργό ώστε να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός. Όσο αργεί η προσαρμογή, τόσο πιο ανώμαλη θα είναι η αναγκαστική προσγείωση στην πραγματικότητα και για την κυβέρνηση, αλλά και –το κυριότερο- για τη χώρα.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 9 με τίτλο :
«!»
Τ

 ο μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι την κάνει μια χαρά. Όχι, δεν διαφωνούν. Στημένο είναι το παιχνίδι….


Από τη στήλη «ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ» του
«ΕΘΝΟΥΣ»  σελ. 11 με τίτλο :
«Αποπροσανατολισμός»
Δ

 ύο προϋποθέσεις για να μετάσχει ο ΣΥΝ στον διάλογο για το Ασφαλιστικό έθεσε χθες η Πολιτική Γραμματεία του Κόμματος. Την κατάργηση του νόμου Πετραλιά (προεκλογική υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ) και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων. Τα στελέχη του σημείωσαν ότι στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει μειώσει κατά 1,7 δις ευρώ- σε σχέση με πέρυσι- τη χρηματοδότηση των Ταμείων. Όσο για τις θέσεις του ΚΚΕ, η Π Γ του ΣΥΝ συμφώνησε ότι με τη στάση του αποπροσανατολίζει τη συζήτηση, καθώς μεταθέτει το θέμα για το αν πρέπει να υπάρξει ή όχι διάλογος.



Από την 1η σελίδα του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» με τίτλο :
«Πέρα από τους μύθους»
Η

 ανθούσα στην Ελλάδα συνωμοσιολογική σχολή φανταζόταν τη νέα γρίπη ως εφεύρημα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών προκειμένου να κερδοσκοπήσουν με τα εμβόλια Όμως η πραγματική ζωή συνήθως ξεπερνά τους πάντες. Η νέα γρίπη είναι παρούσα, επιθετική και επικίνδυνη, όπως φανερώνει η ταχύτητα διάδοσής της και τα αυξανόμενα θύματά της. Γεγονότα αδιάψευστα που πλέον καθιστούν τους εμβολιασμούς επιβεβλημένους. . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: