Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ» του
 «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 4 με τίτλο :
«Ένας «τσάρος» χωρίς ασπίδα»
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν η ασπίδα του Γιώργου Παπανδρέου στην προεκλογική περίοδο, τώρα όμως χρειάζεται εκείνον ως ασπίδα για να αντιμετωπίσει τα βέλη που δέχεται λόγω των μέτρων που σχεδιάζει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Πολιτικός του φίλος έλεγε ότι «όσο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσεις στις Βρυξέλλες τον Αλμούνια και τον Τρισέ άλλο τα όσο είναι να τα βάλεις εδώ με τον Πάγκαλο και τον Παπουτσή». Το θέμα είναι αν θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός να κάνει μια πολιτική δήλωση στήριξης του «τσάρου»….  

Από την 1η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
 «Το στίγμα της «β»»
Η

 Κυβέρνηση για μία ακόμη φορά φάνηκε ανέτοιμη και χωρίς θέσεις για ένα μείζον ζήτημα όπως είναι το ασφαλιστικό. Έτσι, αντί λύσεων, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μία επιτροπή «ειδικών» η οποία θα υποβάλει το πόρισμά της με δύο λύσεις την 30ή Απριλίου του 2010! Και αφού υποβληθεί το πόρισμα, η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα υποβάλλοντάς το στη βάσανο του πολιτικού διαλόγου, και αφού το επεξεργαστεί, μέσω της περίφημης διαβούλευσης επιλέγοντας τη μία εκ των δύο λύσεων ή τη σύνθεσή τους, θα το εισαγάγει κάποτε στη Βουλή. Αλλά κατ αυτόν τον τρόπο το ασφαλιστικό παραπέμπεται στις καλένδες…..

Από τη στήλη «ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 3 με τίτλο :
«Βέλη»
Μ

 πορεί η  Νέα Δημοκρατία να ψήφισε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ωστόσο οι φαρμακερές ατάκες των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έλειψαν: «Φτιάξατε μια πίτα και είπατε όποιος θέλει ας έρθει να φάει. Όποιος έκανε αίτηση μπήκε στους δικαιούχους. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά δείχνει πως δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός και καμία αξιολόγηση ως προς τους δικαιούχους», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης. Καυστικός ήταν, όμως , και ο  Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος: «Κάθε παροχή που δίνεται στους πένοντες, ακόμα και αυτή η ελάχιστη που δίνετε τώρα, είναι θετική. Μόνον αν είσαι ΠΑΣΟΚ που έλεγε όχι σε όλα, θα μπορούσες να καταψηφίσεις το νομοσχέδιο».

Από τη 2η σελίδα του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου}:
Κ

 αι το φιάσκο με τους γενικούς γραμματείς σχολιάζει δηκτικά φιλοκυβερνητική εφημερίδα. Γράφει: «….Ατυχής, ατυχέστατη για την ακρίβεια, η υλοποίηση  της έμπνευσης για διορισμούς γενικών γραμματέων μέσω… Ίντερνετ. Η αργοπορία θα μπορούσε μέχρι και να συγχωρεθεί, αφού πρόκειται για μια καινοτομία. Το γεγονός όμως, ότι στους μέχρι τώρα διορισμένους το 90% έχει πράσινη κομματική ταυτότητα (μερικοί έχουν υπηρετήσει στην ίδια ακριβώς θέση!) παραπέμπει σε εμπαιγμό. Προς τι η ταλαιπωρία, βρε παιδιά;»



Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ…  ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα  με τίτλο :
«Συμμαχία εναντίον Πανάρετου»
Μ

 ια από τις πρώτες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Κυβέρνηση ήταν και αυτή για την κατάργηση της βάσης του «10» για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος είναι και προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, διαφώνησε με την πολιτική του προϊσταμένη και δεν άργησε να γίνει ο κακός χαμός. Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε ότι έχει βρει άγριο μπελά, αφού οι δύο γυναίκες του υπουργείου, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου, έχουν  συνάψει συμμαχία εναντίον του. «Η βάση του «10» ήταν μια σαφής προεκλογική μας δέσμευση. Είναι ένα μέτρο που έγινε χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση και επεξεργασία. Σύντομα θα ανακοινωθεί και επισήμως ότι θα πάρουμε πίσω το μέτρο», είπε με νόημα η υφυπουργός.

Από τη στήλη  «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ»   σελ. 2 :
Μ

 πήκαμε δυναμικά στη Νέα Διακυβέρνηση του προέδρου Γιώργου, χωρίς τον πρόεδρο Γιώργο φυσικά, ακόμη, αλλά που θα πάει; Μια του … έξω, δυο του…έξω, τρίτη και θα μείνει μέσα, μπας και σταματήσει κι αυτός ο…πονόδοντος και συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο που ήταν να συνεδριάσει χθες, αλλά αναβλήθηκε επειδή πονούσε το… δοντάκι του πρωθυπουργού και δεν μπορούσε να…δαγκώσει κάποιον από τους υπουργούς που του είχε «υποδείξει» με τις δηλώσεις του ο Πάγκαλος! Γιατί, η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για το θέμα της Οικονομίας είχε προγραμματιστεί, ιδιαίτερα μετά τα όσα μας είπε ο Γιώργος Προβόπουλος της Τραπέζης της Ελλάδος, τα οποία προσπάθησε να μπαλώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του υπουργείου Οικονομικών και να τα μπουρδουκλώσει ο Γιώργος Πεταλωτής της κυβερνητικής εκπροσώπησης. Με άλλα λόγια, τρεις Γιώργηδες μαλώνανε στου Γιώργη το κεφάλι, για το πώς και πόσο θα πληρώσει τα σπασμένα η Ψωρογιώργαινα. Πάει καλά! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: