Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :
«Προσπαθούν με…καπνούς να ανάψουν φωτιά στη Ν. Δ.»
Στο κενό πέφτουν οι προσπάθειες των γνωστών… κύκλων για τη δημιουργία νέων προβλημάτων στη Ν. Δ.. την ώρα που είναι ξεκάθαρο πως η κοινωνία αγκαλιάζει την πολιτική και τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά, κάποιοι προσπαθούν να ανακόψουν αυτή την πορεία, επιχειρώντας να δημιουργήσουν θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν, ιδιαίτερα μάλιστα λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση από τον Αντώνη Σαμαρά των ριζικών αλλαγών στη δομή και τα πρόσωπα της παράταξης. Από τη στιγμή που το κεφάλαιο «εσωστρέφεια» έκλεισε για τη Ν. Δ., με την πλήρη επικράτηση του Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος ενωτικά οδηγεί την παράταξη, στο στόχαστρο έχουν μπει «φίλοι» και «συνεργάτες» του προέδρου, των οποίων οι απόψεις και οι θέσεις αλλοιώνονται. Ήδη το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια διαχωρισμού των βουλευτών της Ν. Δ.. ο Ελεύθερος τύπος είχε επισημάνει το θέμα αυτό από την περασμένη Παρασκευή. Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Γιώργος Χαρβαλιάς παρατηρούσε σε ανάλυσή του πως «σχολή δημοσιογραφικού «ρεπορτάζ» επιθυμεί να κατηγοριοποιήσει τους βουλευτές της Ν. Δ. και του στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, σε «σώφρονες – κρυφομνηνονιακούς» ή σε «θερμοκέφαλους – αντιμνημονιακούς». Οι δεύτεροι χαρακτηρίζονται και φωτογραφίζονται ολίγον ως «ταλιμπάν και ακραίοι», και το… σύστημα ουσιαστικά επιζητεί την καταστροφή τους στην πυρά. Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία κάποιοι έχουν επιλέξει και τον Φαήλο Κρανιδιώτη, στενό φίλο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όμως δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στη Ρηγίλλης και δεν είναι από τους βασικούς συμβούλους του προέδρου του κόμματος…. … (το άρθρο συνεχίζεται με το άρθρο του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη και τις αντιδράσεις…)
Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 5 με τίτλο :
«Υπάρχει σχέδιο για τα κλειστά;»
Πολλά έχουμε ακούσει για τα κλειστά επαγγέλματα αλλά άκρη δεν έχουμε βγάλει ακόμη. Το μπάχαλο που επικρατεί γύρω από το ιδιότυπο καθεστώς, ου το συναντάμε μόνο εδώ, δύσκολα να το εξηγήσει κανείς. Όπως λένε όσοι εκτιμούν ότι γνωρίζουν, όταν μιλάμε για εκατόν εξήντα επαγγέλματα στα οποία υπάρχουν γύρω στις πέντε- δέκα- δεκαπέντε διατάξεις ανά επάγγελμα, άρα μιλάμε, για χίλιες πεντακόσιες, δύο χιλιάδες διατάξεις που πρέπει να συζητήσουμε. Σύμφωνα πάντως με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας της Ν. Δ. Νότη Μηταράκη, υπάρχουν διατάξεις οι οποίες εμποδίζουν τη λειτουργία της οικονομίας και εμποδίζουν την πρόσβαση νέων ανθρώπων στα επαγγέλματα τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να τα δούμε και να τα αλλάξουμε. Υπάρχουν, όμως, λέει, και θέματα που προστατεύουν την κοινωνία, άλλα θέματα που προφυλάσσουν το κράτος από τη φοροδιαφυγή. Ωραία όλα αυτά, αλλά το ερώτημα, βέβαια, το μεγάλο είναι: Υπάρχει μια πρόταση της κυβέρνησης; Γιατί ακούμε από διαρροές διάφορα πράγματα. Και εδώ, δύσκολα θα δώσει κανείς πειστική απάντηση.
Από τη στήλη «ΧΡΗΜΑ» της
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 17 με τίτλο :
«Γερμανός «σοφός» «εκτελεί» το Μνημόνιο»
Το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας είναι δυσβάστακτο», δήλωσε ο Γερμανός οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους 5 «σοφούς» της γερμανικής οικονομίας σε συνέντευξη που έδωσε στην Deutsche welle. Ο κ. Μπόφινγκερ χαρακτήρισε το πρόγραμμα που έχει χαραχτεί για την Ελλάδα περισσότερο αυστηρό από όσο αντέχει η χώρα και με αποτελέσματα πού μακροπρόθεσμα. «Ακόμη και αν όλα έχουν τελικά καλή έκβαση, τα επόμενα δύο χρόνια η ανεργία θα ανέβει αισθητά, όπως και το χρέος, γιατί με αυτό το σχέδιο πρέπει να περιοριστούν κατ αρχάς τα επιπλέον χρέη, αλλά το ύψος του χρέους, δηλαδή το χρέος σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης, θα ανέβει αισθητά. Και με όλα αυτά οι Έλληνες θα αναρωτηθούν σε ένα ή δύο χρόνια αν άξιζε τον κόπο η θυσία και, εφόσον το χρέος και η ανεργία ανεβαίνουν, αν είναι σκόπιμη η παραμονή στην ευρωζώνη. Νομίζω ότι θα πρέπει να γίνουν σκέψεις και να βρεθούν λύσεις για να ξεπεράσει η Ελλάδα αυτήν την δύσκολη φάση (το άρθρο συνεχίζεται με τις θέσεις του Γερμανού «σοφού», οι οποίες συμπίπτουν με τις θέσεις του προέδρου της Ν. Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά)
Από τη στήλη «ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 2:
Κλιμακώνει τον αντιπολιτευτικό της λόγο και σε άλλους ευαίσθητους τομείς, πέραν της οικονομίας η Ν. Δ.. Πρόθεση της Ρηγίλλης είναι να επιδιώξει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών οι οποίοι της γύρισαν την πλάτη στις εθνικές εκλογές του 2009 και ο μοναδικός τρόπος για να το επιτύχουν αυτό είναι, αφενός η καταγγελία της αναποτελεσματικής κυβερνητικής πολιτικής και αφετέρου η παρουσίαση εναλλακτικής ολοκληρωμένης πρότασης σε ζητήματα όπως το εργασιακό, η εκπαίδευση και τα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του γραμματέα της Ν. Δ. Ανδρέα Λυκουρέντζου στη ΝΕΤ : «Σε όλους τους τομείς θα ανοίξουμε τη συζήτηση, γιατί όπως παρακολουθείτε, γίνεται και μια προσπάθεια εκ μέρους μας για τη συγκρότηση της νέας προγραμματικής μας πρότασης και αυτό είναι υποχρέωση των κομμάτων τα οποία βρίσκονται στην αντιπολίτευση και θέλουν να αναγεννήσουν τον προγραμματικό πολιτικό τους λόγο, να τον εμπλουτίσουν με νέες ιδέες».
Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου