Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ!!

Και σήμερα το Ελληνικό Χρηματιστήριο κινείται με απώλειες, δείχνοντας ότι καθημερινά χάνει την αξία του αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Οι αξίες μηδενίζοντια ενώ το 2010 θα είναι το χειρότερο όλων των εποχών, ίσως. Απ' ότι φαίνεται η χρονιά θα κλείσει με πολλές ζημιές και απώλειες κεφαλαίων και απο τους θεσμικούς και απο τους ιδώτες επενδυτές. Καμιά αντίδραση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.
Σήμερα ο γενικός δείκτης χάνει 0,6% βρισκόμενος στις 1450 μονάδες με τις συναλλαγές πάρα πολύ χαμηλά, 6,7 εκατομμύρια τεμάχια και με αξία 22,7 εκατομμύρια ευρώ.
Στην Ευρώπη καταγράφονται κέρδη πολλές ημέρες τώρα. Ο DAX πάνω απο τις 7000 μονάδες. Σήμερα κινείται στο χθεσινό κλείσιμ στις 7077 μονάδες, η Αγγλία σημειώνει κέρδη 0,26% και η Γαλλία κοντά στο χθεσινό κλείσιμο.
Οι τράπεζες είναι στο μάτι του κυκλώνα των απωλειών. Χωρίς κατεύθυνση και με ξαφνικές αντιδράσεις είτε πρός τα θετικά είτε προς τα αρνητικά.
Πρίν λίγους μήνες το πηλίκο αξία συναλλαγών πρός τεμάχια ήταν περίπου δέκα σήμερα αυτό το πηλίκο είναι στο 3,5!!!! Τα συμπεράσματα είναι φανερά.
Η ισοτιμία ευ΄ρω με δολάριο στο 1,3145 κερδίζοντας 0,34% απο χθές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: