Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8-9 με τίτλο :


«Α. Σαμαράς: «Να δώσει ο πρωθυπουργός συναίνεση στην ανάπτυξη». «Δεν θέλει συναίνεση, μας ζητάει έγκριση και συνενοχή»»


«Σ ε αυτή την πολιτική συναίνεση δεν δίνω. Θα ήταν συνενοχή». Με την πρόταση αυτή, ο πρόεδρος της Ν. Δ. Αντώνης Σαμαράς, έκοψε κάθε κυβερνητική διάθεση για αναζήτηση άλλοθι στην αδιέξοδη πολιτική που ασκεί και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συναινέσει εκείνος στα μέτρα ανάπτυξης που προτείνει η παράταξη. Μία ώρα και δέκα λεπτά διήρκεσε το τετ α τετ του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν έμεινε τίποτα αναπάντητο από την πλευρά του προέδρου της Ν. Δ. Έθεσε στο τραπέζι της συζήτησης όλα τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν φέρει τη χώρα σε τροχιά ύφεσης και προειδοποίησε να σταματήσει να κινείται η κυβέρνηση στη σφαίρα της μυστικής διπλωματίας. Ο κ. Σαμαράς, απέσπασε το «ναι» του πρωθυπουργού στην πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ παράλληλα έβαλε κόκκινη γραμμή στο θέμα της διαφάνειας. Ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του ήταν ξεκάθαρος και σαφής: «Ο κ. Παπανδρέου στην οικονομική πολιτική δεν θέλει συναίνεση. Ζητάει από εμάς έγκριση και συνενοχή. Σε αποφάσεις που η κυβέρνησή του έχει ήδη πάρει. Πριν από τις πρόσφατες εκλογές υποσχέθηκε ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα. Και σήμερα, αιφνιδιαστικά και χωρίς διάλογο, φέρνει στη Βουλή κατεπείγον νομοσχέδιο, που αλλάζει δραματικά τη ζωή σε εκατομμύρια συμπολίτες μας. Δίνοντας μόλις 11 λεπτά στη Νέα Δημοκρατία για να μιλήσει στη Βουλή. Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στους πολίτες σε απόγνωση και την κοινωνία σε διάλυση, τόνισε ο πρόεδρος της Ν. Δ. : «Αν ήταν σήμερα το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, θα είχαν παραλύσει τη χώρα! Ζήτησα λοιπόν από τον κ. Παπανδρέου να αλλάξει πορεία…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 8 με τίτλο :


«Τα «ναι» και τα «όχι» του Αντώνη Σαμαρά»


Ηκυβέρνηση να δώσει συναίνεση στα αναπτυξιακά μέτρα της Ν. Δ. ** Ο πρωθυπουργός συμφώνησε στην πρόταση της Ν. Δ. για αναθεωρητική Βουλή. ** Ναι στις αλλαγές για την εξυγίανση των δημοσίων επιχειρήσεων. ** Ναι στην επιμήκυνση του χρέους, αλλά χωρίς πρόσθετα μέτρα. ** Ναι, σε άμεση αλλαγή της οικονομικής πολιτικής πριν επέλθει η κοινωνική διάλυση. ************* Όχι στον εργασιακό Μεσαίωνα του πολυνομοσχεδίου. ** Όχι στη μυστική διπλωματία για Κυπριακό, Σκοπιανό και Ελληνοτουρκικά. ** Όχι στην κυβερνητική αδράνεια στα μέτωπα της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. ** Όχι σε συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό στήριξης της Ε. Ε. ** Όχι στη μείωση των κονδυλίων του κοινοτικού προϋπολογισμού μετά το 2013.


Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :


«Θα φορολογηθούν και τα 400-500 ευρώ!»


Απίστευτο; Κι όμως… Όλο και πιο αδιέξοδη, όλο και πιο σκληρή η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης. Ασταμάτητη, αχόρταγη. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε πρωτοφανή, νέα πράγματα: _ Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς τον ένα μισθό – σύνταξη, που ήταν για εκατομμύρια μισθωτών και συνταξιούχων του Δημοσίου βάλσαμο και ανακούφιση. – Νέες περικοπές στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ σε μισθούς και αποδοχές, ιδίως σε όσους μεταταγούν. Πρόσθετες περικοπές στο σύνολο όλων εκείνων που υπηρετούν στο Δημόσιο με το Νέο Μισθολόγιο. –Και το αποκορύφωμα της σκληρής και απάνθρωπης λιτότητας , που δεν έχει ούτε μέλλον, ούτε τελειωμό: Σε όσους δοθούν για δώρο Χριστουγέννων –Πρωτοχρονιάς τα 400 ή τα 500 ευρώ, αυτά δεν θα είναι καθαρά! Θα τους γίνουν κρατήσεις! Θα πάρουν τελικά 80-100 ευρώ λιγότερα. Από τη μύγα ξύγκι κοιτάζουν να βγάλουν οι άνθρωποι της Τρόικας και οι πρόθυμοι εγχώριοι συνεργάτες τους.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :


«Οι κατσαρόλες»


Επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει μεγάλο προσωπικό πολιτικό ρίσκο με αυτά που κάνει, οφείλουμε να του γράψουμε αυτά που ψιθυρίζει όλη η αγορά. Ότι δηλαδή, με τη μείωση των μισθών και των συντάξεων μειώνεται η αγοραστική δύναμη, κλείνουν οι μικρομεσαίοι, μειώνονται οι παραγγελίες, μειώνεται η παραγωγή και αυξάνεται η ανεργία. Πρόκειται στην ουσία για έναν φαύλο κύκλο, που θα γυρίσει την Ελλάδα στη δεκαετία του ’60. Και όπως λέει και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, σύντομα θα τρέχουν όλοι με τις κατσαρόλες για να μετέχουν σε δημόσια συσσίτια. Ας σοβαρευτεί λοιπόν ο Πρωθυπουργός γιατί θα τον πάρουν με τις πέτρες.


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


« «Ακούρευτη» η ακρίβεια!»


Στα ύψη σκαρφάλωσε η τιμή της βενζίνης και σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη θα σκαρφαλώσουν οι τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων, εξαιτίας και της αύξησης του ΦΠΑ. Τελικά, όλα «κουρεύονται’» στην Ελλάδα (μισθοί, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα) και μόνο η ακρίβεια μένει… ακούρευτη! Κατά τα λοιπά, θυμόμαστε ακόμη την προ διμήνου δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι τιμές θα είχαν μειωθεί μέχρι και 30%!

Δεν υπάρχουν σχόλια: