Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ Π[ΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ

Τρικυμία στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να φέρει το πόρισμα της εισαγγελίας Πρωτοδικών που ‘δείχνει’ τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθώς και μέλη της κυβέρνησής του για την υπόθεση των swaps της Goldman Sachs, την περίοδο 2000 -2001.



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews, η έρευνα της υπόθεσης άρχισε στις 30 Απριλίου του 2010 μετά την καταγγελία Αυστριακού δικαστικού, που έκανε λόγο για εξαπάτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκθεση της ευρωζώνης σε κίνδυνο.


Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στην έρευνά του, ‘σκόνταψε’ κατά το δημοσίευμα στα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού και μελών του υπουργικού του συμβουλίου και στις 20 Δεκεμβρίου έστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκειμένου να διερευνηθεί αν θα αποσταλεί στη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.


Στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, εξηγούν ότι η ανταλλαγή χρεογράφων ήταν νόμιμη τότε και πως έγινε εν γνώση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα, που διανύει ήδη μία περίοδο έντονης αμφισβήτησης της οικονομικής πολιτικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: