Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Στον 8ο Αγώνα κατά της Φτώχειας η βουλευτής Επικρατείας κ. Αυγερινοπούλου

Η βουλευτής Επικρατείας - αναπληρώτρια γραμματέας Εθελοντισμού της Ν.Δ. και υποψήφια για το βρα-βείο "Green Star" του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, κα Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρευρέθηκε στον "8ο Αγώνα Κατά της Φτώχειας", που πραγματοποίησε στο Γήπεδο Καραϊσκάκη το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χαιρε-τίζοντας την πρωτοβουλία για τη καταπολέμηση της φτώχειας, την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών και την οικονομική βοήθεια των σχεδόν 25 εκατομμυρίων ανθρώπων που επλήγησαν από το σεισμό της Αϊτής τον Ιανουάριο και τις πλημμύρες του Πακιστάν που άρχισαν τον Ιούλιο. Ο Ολυμπιακός θα προσφέρει τα δικά του έσοδα από τον αγώνα στο Ίδρυμα "Αργώ", στη Ναυτική Ένωση Γονέων για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες, καθώς και στους αστέγους και τις υποβαθμισμένες περιο-χές του Πειραιά.


Η κα Αυγερινοπούλου έχει αναλάβει ήδη δράση για τη στήριξη της Αϊτής μαζί με μέλη και οργανώσεις της διεθνούς κοινότητας. Από κοινού με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Orphans International Worldwide (OIW), διοργάνωσαν εκδήλωση το Φεβρουάριο του 2010 για τη συγκέντρωση χρημάτων, υπέρ περιβαλλο-ντικών και ανθρωπιστικών σκοπών, μεταξύ των οποίων την ανέγερση ορφανοτροφείου στην Αϊτή. Στην εκδήλωση αυτή βραβεύθηκε η κα Αυγερινοπούλου για τη στήριξη του αγώνα των Ορφανών του Κόσμου (OIW), αλλά και για την προηγούμενη υποστηρικτική δράση της, με το Βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη για τις Διεθνείς Πρωτοβουλίες σε Ανθρωπιστικά Ζητήματα.


Οι προσπάθειες ανέγερσης του Ορφανοτροφείου προχωρούν ταχέως, όμως οι ανάγκες του λαού είναι συ-νεχείς και επιτακτικές, όπως για παράδειγμα η ανάγκη για ιατρική βοήθεια έναντι διαφόρων ασθενειών που γνωρίζουν έξαρση. Πέραν της κάλυψης των άμεσων αναγκών, προκύπτουν και άλλες, ουσιαστικές ανά-γκες, η κάλυψη των οποίων θα συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Αϊτής και θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη, όπως είναι η εκπαίδευση. Στο Port-au-Prince, την πρωτεύουσα του κράτους που επλήγη κυρίως από το σεισμό, οι τοπικές αρχές, μαζί με το OIW, ξεκίνησαν την ανέγερση ενός Πανεπιστημίου, που θα δώσει νέα πνοή στην περιοχή. Η κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου προτείνει να δίνεται ετησίως μία υπο-τροφία στο όνομα της Ελλάδας, το κόστος της οποίας είναι μόλις 1.000 ευρώ / ακαδημαϊκό έτος, ενώ τα χρήματα θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν και μέσω του "8ου αγώνα κατά της φτώχειας".


Τα πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα αυτής της κίνησης δεν εξαντλούνται στον εκπαιδευτικό και ανθρω-πιστικό σκοπό που θα επιτευχθεί, αλλά συνίστανται και στο χτίσιμο μία γέφυρας φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, Ελλάδας και Αϊτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: