Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Α. Σαμαράς: Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων»


Σκληρή κριτική στην ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα της οικονομίας θα ασκήσει σήμερα το βράδυ στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2011 θα αναφερθεί εκτενώς στην αναποτελεσματικότητα του μίγματος της πολιτικής που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και κυρίως στο σκέλος της ύφεσης και στην αστοχία των προβλέψεων του οικονομικού επιτελείου ενώ θα καυτηριάσει και την έλλειψη αναπτυξιακών εργαλείων που οδηγεί και στη διόγκωση του χρέους. Ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν τη χώρα στην ταχύτερη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση υλοποίησή τους. Τηρώντας την ίδια υπεύθυνη στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ξεκαθαρίσει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι πάντα παρούσα για να στηρίξει τις όποιες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, θα στείλει όμως και πάλι μήνυμα προς τον πρωθυπουργό πως ο ίδιος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια αδιέξοδη πολιτική η οποία και διογκώνει τα προβλήματα και δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην κοινωνία. Ο Αντώνης Σαμαράς, θεωρεί βέβαιο πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η οποία θα συνεχίσει να βυθίζει τη χώρα στην ύφεση. Ήδη η κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση για τον Προϋπολογισμό είναι έντονη, έναν Προϋπολογισμό τον οποίο και χαρακτηρίζουν ως προσωρινό, ο οποίος βασίζεται σε έωλες παραδοχές, ενώ και οι προβλέπεις που διατυπώνονται είναι μη ρεαλιστικές…. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ » του


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 12 με τίτλο :


«Πρωτοβουλία ανθρωπιάς από τη γαλάζια νεολαία»


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη των πολιτών παραμένουν ζωντανές, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Ν. Δ. , παρέστη στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ με το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον πεζόδρομο της Ερμού και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με νέους και νέες αλλά και να ενημερωθεί για το κοινωνικό έργο των φορέων, όπως της οργάνωσης «Φροντίδα» η οποία συντηρεί ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά και την οποία υποστηρίζει θερμά η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος και η γραμματέας Κατερίνα Παπακώστα. Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα περίπτερα που έχουν στηθεί στο χώρο, ήπιε το «μαγικό ποτό» που πρόσφεραν οι νέοι και οι νέες του κόμματος και αγόρασε δύο κεριά από τη «Φροντίδα» και τετράδια από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πιστή στο δόγμα που εφαρμόζει «πράξεις και όχι λόγια» η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας συγκέντρωσε ήδη ένα μεγάλο
ποσό για τη λειτουργία του 11ου σπιτιού για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η καμπάνια ενίσχυσης του Προγράμματος του «Χαμόγελου του Παιδιού» πραγματοποιείται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας xmassmiles.gr που δημιουργήθηκε από την ΟΝΝΕΔ για το σκοπό αυτό, ενώ μέχρι σήμερα έχουν επισκεφθεί τη σελίδα δεκάδες χιλιάδες πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Ένοχοι και μήνυμα»


Έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την επίθεση που δέχθηκε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν εντοπίσει ακόμα ούτε έναν από τους δράστες. Οι τηλεοπτικές κάμερες έχουν καταγράψει πλήρως τη σκηνή των βιαιοπραγιών κατά του κ. Χατζηδάκη και δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν οι ένοχοι. Εκτός βεβαίως αν το ελληνικό κράτος θέλει να δικαιώσει όσους, ανεύθυνα και ανόητα, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δικαιολογημένες «εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και οργής». Αν, πάντως, δεν βρεθούν άμεσα οι ένοχοι, θα δοθεί για μια ακόμη φορά το μήνυμα στην ελληνική κοινωνία πως η ανομία όχι απλώς δεν τιμωρείται αλλά θεωρείται ενίοτε και «μαγκιά». Είναι ο σίγουρος τρόπος για να μεταβληθεί μια οργανωμένη κοινωνία σε άναρχη ζούγκλα.


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της


«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8 με τίτλο :


«Ο πελάτης»


Όταν κάποτε στο μέλλον ο Ευάγγελος Βενιζέλος αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο, ως απλός πολίτης, ας προσέξει. Διότι αν το αυτοκίνητο χάσει κομμάτια στην πρώτη του διαδρομή, δεν θα δικαιούται να διαμαρτυρηθεί. Μια «παιδική ασθένεια» θα είναι. Και αυτό δεν θα είναι δικαιολογία του κατασκευαστή, του πωλητή, ούτε καν του μεσάζοντα, αλλά του ίδιου του πελάτη! Τη διάγνωση την έκανε ο υπουργός χθες, ως εκπρόσωπος του αγοραστή, δηλαδή του ελληνικού λαού. Το είπε για το υποβρύχιο «Παπανικολής», που έχασε κομμάτια λόγω κακών καιρικών συνθηκών (!), που στοίχισε κάπου 500 εκατ. Ευρώ, που καθυστέρησε χρόνια να παραδοθεί, που έγερνε, που… που…. Και όλα αυτά την ώρα που η εισαγγελία του Μονάχου ερευνά για μίζες της υπόθεσης. Ας μην προτρέχει, λοιπόν, ο υπουργός. Όσο αποικιοκρατικό και να είναι το συμβόλαιο αγοράς, δεν μπορεί, αν είναι σοβαρό θα έχει και ρήτρες για κακοτεχνίες. Ας μην τις καίει, λοιπόν, αλόγιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: