Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Δικάζεται ερήμην ο Μπερλουσκόνι

Ερήμην του Σίλβιο Μπερλουσκόνι άρχισε εχτές στο Μιλάνο η δίκη στην οποία ο Ιταλός πρωθυπουργός και συνεργάτες του κατηγορούνται για φοροδιαφυγή.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο Καβαλιέρε και στελέχη της εταιρείας του «Mediaset» κατηγορούνται ότι υπερτιμολόγησαν ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά για τροφοδοσία «μαύρων» ταμείων.


Η δίκη είχε τεθεί στο περιθώριο για περίπου ένα χρόνο, αλλά επαναλαμβάνεται μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου να αφαιρέσει από τον Μπερλουσκόνι την ασυλία που τον προστάτευε από την προσαγωγή σε δίκες.


Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά δικών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος δοκιμάζει την πλέον έντονη φθορά στη δημόσια εικόνα του. Άλλωστε, σε περίπου ένα μήνα, στις 6 Απριλίου, ξεκινά και η δικαστική διερεύνηση του περίφημου «Ρούμπι - γκέιτ», με τα «Μπούνγκα - Μπούνγκα» και τα λοιπά πάρτι των σεξουαλικών οργίων που διοργάνωνε και απολάμβανε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: