Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της



«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 5 με τίτλο :


« «Συνειδητά μας πήγε στο ΔΝΤ ο Παπανδρέου, λέει το 66,9%»»


Ε ξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τις συναντήσεις που είχε με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, επιμένει να ζητά η Νέα Δημοκρατία. «Τα ερωτήματα είναι ανοιχτά» επανέλαβε χθες ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι «περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Παπανδρέου». Χθες στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ΜΡΒ για τη “Realnews, οι πολίτες δικαιώνουν τη στάση της «δημοκρατίας» που έγραφε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου κινείται από ψέμα σε ψέμα, καθώς πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός συνειδητά παραπλάνησε τη χώρα και συνειδητά μας οδήγησε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ποσοστό 66.9%». Την ώρα που σε όλες οι μετρήσεις η κυβέρνηση καταρρέει, το διεθνές κατεστημένο των media προσπαθεί να του προσφέρει σανίδα σωτηρίας. Οι «Financial Times» σε κύριο άρθρο τους προβλέπουν πρόωρες εκλογές, τις οποίες όμως εκτιμούν πως αξίζει να τις κερδίσει ο κ. Παπανδρέου, μια και το αξίζει για όσα έχει πετύχει… Προφανώς είναι και οι μόνοι που δικαιούνται να το πιστεύουν, μια και ζουν σε άλλη χώρα. Από την άλλη βέβαια, καταλαβαίνοντας ότι μπορεί να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, σε άλλη στήλη αναφέρουν ότι «η κατανάλωση στην Ελλάδα το 2010 ήταν ετοιμοθάνατη» και τιτλοφορούν το θέμα: «Ελλάδα: πιο αργά, πιο χαμηλά, πιο αδύναμα». Από τη μεριά του , ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης επισήμανε στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι τη λέξη «εκλογές» την έχει πει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μέσα στο Κοινοβούλιο και το κυβερνών κόμμα είναι αυτό που παίζει με τους θεσμούς διαχρονικά. Όλη αυτή η σεναριολογία που διακινεί η κυβέρνηση περί εκλογών δημιουργεί προβλήματα στον τόπο. «Εμείς», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης, «είμαστε έτοιμοι, όποτε κι αν το αποφασίσουν, τις περιμένουμε και είναι καλοδεχούμενες».


Από την 3η σελίδα του


«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :


«Ασφυκτικά περιθώρια»


Τα όποια περιθώρια διαπραγμάτευσης, από την ελληνική κυβέρνηση μοιάζουν ασφυκτικά περιορισμένα, ενδεχομένως, ανύπαρκτα. Και, εν τω μεταξύ, πληθαίνουν όλοι όσοι έχουν πειστεί ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι χωρίς κάποιες «διευκολύνσεις» από τους δανειστές μας, το μνημόνιο θα πάψει να είναι σωσίβιο και θα γίνει….τσιμεντόπλακα που θα μας οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα στον πάτο….


Από τη στήλη τ«ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 13 με τίτλο :


«Κυβερνητικό «έργο» στην…τηλεόραση»


Σε ποσοστά φτάνει η προβολή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τα τηλεοπτικά κανάλια καθώς τα χαμηλότερα ποσοστά της ξεκινούν από το 49,7% και φθάνουν τα 62,7%, ενώ προβολή του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κινείται από το 19,2% έως και το 39,1%. Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία έχει προβολή που κυμαίνεται από το 20,1% έως και φθάνει ως το 28,8%, ποσοστά χαμηλότερα από αυτά που είχε συγκεντρώσει στις εθνικές εκλογές. Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της Ν. Δ. Γιάννης Μιχελάκης πραγματικά δείχνουν ότι το αγαθό της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της πολυφωνίας έχει μετατραπεί σε εργαλείο προπαγάνδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί και αποδεικνύουν το…ταγκό που χορεύουν στην πλειονότητά τους οι καναλάρχες με την κυβέρνηση Παπανδρέου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέρχονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης πρωταθλητής στην προβολή της κυβέρνησης είναι ο ΣΚΑΙ, με το απίστευτο νούμερο του 62,7%, την ώρα που προβάλλει τις θέσεις της Ν. Δ., μόλις στο 22,9%. ΤΑ στοιχεία που έδωσε το ΕΣΡ και δεν αμφισβητούνται αφορούν τη χρονική έκθεση των πολιτικών κομμάτων για το 2010 και έχουν ως εξής…. Το ΠΑΣΟΚ «παίζει» στον ΣΚΑΙ κατά 62,7%, η Ν. Δ., 22,9%, στη ΝΕΤ το ΠΑΣΟΚ 59% , η Ν. Δ. 20,1%, στον ΑΝΤ1 το ΠΑΣΟΚ 58,5% , η Ν.Δ, 26,1%, στο MEGA το ΠΑΣΟΚ 54%, η Ν. Δ. 27,1%, στο ALTER το ΠΑΣΟΚ 52,1%, η Ν .Δ. 28, 8%, στον ALPHA το ΠΑΣΟΚ 49,7% και η Ν. Δ. 25,3%. Το ποσοστό των κομμάτων στις εθνικές εκλογές ήταν 43,9% για το ΠΑΣΟΚ και 33,5% για τη Νέα Δημοκρατιά. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που έκανε η Νέα Δημοκρατία: Η πρώτη επισήμανση αφορά τη χρονική έκθεση των πολιτικών κομμάτων για ολόκληρο το 2010. το ΠΑΣΟΚ έχει τη μερίδα του λέοντος με ποσοστά που ξεκινούν από το 49,7% και φτάνουν στο 62,7%. >Ποσοστά πολύ πιο υψηλά από την εκλογική δύναμη που είχε καταγράψει στις εκλογές του προηγούμενου χρόνου………………….(αναλυτικά τα στοιχεία….)… Οσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς: Πρώτος σε προβολή είναι ο πρωθυπουργός με ποσοστά που κυμαίνονται από το 19,2% έως και το 39,1%. Τα ποσοστά αυτά έχουν αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2009. Δεύτερος σε προβολή είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστά από το 13% ως το 25,4%. Άξιο προσοχής είναι το γεγονός ότι τα ποσοστά της προβολής του προέδρου της Ν. Δ. κατά το 2010 έχουν μειωθεί σε σχέση με το 2009…(το άρθρο συνεχίζεται με στοιχεία για τους αρχηγούς των υπολοίπων κομμάτων)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Θα συμβούν…»


Πολύς καιρός έχει περάσει από την επίθεση που δέχθηκε ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης και η αστυνομία ακόμη δεν έχει εντοπίσει τους δράστες. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τα πρόσωπά τους είχαν αποτυπωθεί καθαρά στις τηλεοπτικές κάμερες. Όταν το κράτος και η δικαιοσύνη αδιαφορούν για τέτοια ζητήματα και δεν κάνουν το καθήκον τους φυσικό είναι η βία και η ανομία να εξαπλώνονται. Η ατιμωρησία προκαλεί και άλλους οργισμένους, δικαιολογημένα ή όχι, συμπολίτες μας να λύσουν τις διαφορές τους μόνοι τους και με τη βία. Όταν μάλιστα οι φέροντες τόξα και τσεκούρια αφήνονται ελεύθεροι, είναι σαφές ότι το κράτος δίνει το μήνυμα πως «όλα επιτρέπονται». Ας μην απορούμε λοιπόν με τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, αλλά και όσα θα συμβούν αν εδραιωθεί αυτή η πρακτική της απόλυτης ανοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: