Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Η ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



Ακούγοντας χθές με πολύ προσοχή την ομιλία του κ. Παπανδρέου, αυτό που ήλθε στο μυαλό μου ήταν σαν να άκουγα τον Ανδρέα Παπανδρέου σε μια ομιλία στενού κύκλο απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματος.

Η θεωρητικολογία και η αοριστολογία των θέσεων μ' έκανε να πιστέψω οτι τελικά ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου προκαλεί τα στελέχη όταν εμφανίζουν ζητήματα διαδοχής.

Τα πέντε σημεία που πρότεινε αν διαβαστούν προσεκτικά είναι μια περίληψη των όσων αναφέρει κατά καιρούς σε διάφορες ομιλίες του.

Για παράδειγμα άσκησε κριτική στο εκπαιδευτικό σύστημα. Είπε χαρακτηριστικά:

'Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι πολύ μακριά απο τις σημερινές προκλήσεις. Ο μαθητής αισθάνεται φραγμούς στην πορεία του. Το σύστημα δεν διασφαλίζει την μάθηση, ιδιαίτερα την ξένη γλώσσα, στα θέματα της πληροφορικής. Δεν αναπτύσει την κριτική σκέψη'.

Κανείς δεν βρέθηκε να του πει οτι αυτό το σύστημα είναι 'το σύστημα Αρσένη'. Το σύστημα για το οποίο έγιναν τότε τόσες και τόσες διαμαρτυρίες, απεργίες, αντιδράσεις απ' όλες τις πλευρές. Και τότε μάλιστα είχαν προβλέψει όλοι την αποτυχία του. Σήμερα ο κ. Παπανδρέου κάνει την ..... αυτοκριτική του και υπόσχεται άλλο σύστημα, σύγχρονο απαλλαγμένο από τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αυτά είπε ο κ. Παπανδρέου χθές,δηλώνοντας έτοιμος να κυβερνήσει αυτό το τόπο!!!!!!

Θα γράψουμε κι άλλα κρίνοντας τα λεγόμενα του κ. παπανδρέου από τη χθεσινή του ομιλία, που σημειωτέον οτι την παρακολούθησαν όλα τα στελέχη παλιά και νέα του ΠΑΣΟΚ, μόνο που δεν χειροκροτούσαν, τουλάχιστον όλοι. Κυρίως δεν χειροκρότησαν τα παλαιά στελέχη, ακόμη και ο Βενιζέλος, ο Λαλιώτης και άλλοι.

Σε ποιόν απευθύνθηκε τελικά;

Οι παριστάμενοι στην ομιλία δεν ήταν και πολλοί. Αν αφαιρέσεις τα στελέχη δεν ήταν πάνω από πενήντα άνθρωποι, μεταξύ των οποίω και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Μίχαλος. Φαντάζομαι αυτόν να το έπεισε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: