Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΣΗΜΙΤΗ



Ο κ. Σημίτης στην επιστολή του αυτή αποδέχεται την ύπαρξη σοβαρού οικονομικού προβλήματος στη χώρα. Αποδέχεται την ύπαρξη υψηλού δημόσιου χρέους. Αποδέχεται οτι τα οικονομικά προβλήματα έχουν την ρίζα τους και τις αιτίες του σε μεγαλύτερες οικονομίες και σε παρενέργειες που υπήρξαν απο κακοδιαχείριση των οικονομικών δεδομένων σε άλλες χώρες. Αποδέχεται, εμμέσως πλην σαφώς, οτι η εικόνα αυτή δεν είναι μιας σημερινής κακής αντιμετώπισης των οικονομικών θεμάτων αλλά η εικόνα έχει τη ρίζα της στο παρελθόν. Αποδέχεται οτι η Κυβλέρνηση κάνει σωστές παρεμβάσεις αλλά διατηρεί επιφύλαξη αν θα επιτύχουν. Το ίδιο επιφυλάσσεται και γις παρεμβάσεις που γίνονται και σε άλλες χώρες με δυναμικότερο τρόπο.

Πλήρης η αντίθεσή του με τις θέσεις του κόμματός του, αν είναι ακόμη στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν αποδέχεται τίποτα απ' αυτά που προσπαθεί να κάνει η σημερινή Κυβέρνηση.

Ακόμη αποδέχεται οτι πρέπει να υπάρξει σύμπνοια και συντονισμός απ' όλα τα κόμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Προτρέπει, δηλαδή, τον κ. Παπανδρέου να συναινέσει στις σκέψεις και προτάσεις του κ. Καραμανλή και να καθήσει στο τραπέζι των συζητήσεων για να βρεθούν λύσεις βιώσιμες και ανθεκτικές.

Και πάλι σε αντίθεση με τις θέσεις του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε κάθε περίπτωση ζητεί εκλογές εδώ και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: