Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Στο Εθνικό Δημοτολόγιο

Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Θανάσης Νάκος υπέγραψε την οριστική ένταξη ακόμη 47 Δήμων της Χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Έτσι, ο αριθμός των Δήμων, που έχουν οριστικά ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ανέρχεται σήμερα σε 83. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, αναμένεται να έχουν συνολικά ενταχθεί 350 Ο.Τ.Α., δηλαδή το 1/3 από τους συνολικά 1.034 Δήμους της χώρας.
Το Εθνικό Δημοτολόγιο, ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος έργα εκσυγχρονισμού της Διακυβέρνησης της Χώρας, που θα οδηγήσει πρακτικά στην εξάλειψη του κόστους συναλλαγής του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.
Έτσι, το σύνολο των εγγραφών που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ξεπερνούν σήμερα τα 4 εκατομμύρια. Τα 1046 Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα και η Εθνική Πύλη “ΕΡΜΗΣ» (www.ermis.gov.gr) θα μπορούν να παρέχουν σε μερικές εβδομάδες ατομικές βεβαιώσεις/πιστοποιητικά (γέννησης, ιθαγένειας) σε 1.200.000 πολίτες. Επιπλέον, για 300.000 οικογένειες μπορούν να δοθούν βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης και βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης για τον Ο.Γ.Α.
Και άλλοι φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία, καθώς και Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ο Ο.Α.Ε.Ε και ο Ο.Γ.Α. θα έχουν τη δυνατότητα άμεσα να λαμβάνουν βεβαιώσεις, χωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία ο πολίτης.
Επιπλέον, με την ύπαρξη του ηλεκτρονικού Εθνικού Δημοτολογίου, πραγματοποιούνται εύκολα και με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταδημότευσης. Μέχρι σήμερα, έχουν μεταδημότευση ηλεκτρονικά 429 Δημότες μεταξύ 60 Δήμων της Χώρας μας.
O υφυπουργός Εσωτερικών κ.Θανάσης Νάκος δήλωσε: «Στόχος μας είναι, το γρηγορότερο δυνατό, να ενταχθεί το σύνολο των Ο.Τ.Α. της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το σύγχρονο εργαλείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: