Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ



Χαλάνδρι 23 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων ΚΕ.Π.Ε.Α του Δήμου Χαλανδρίου, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΚΕ.ΠΕ.Ε.Α της Γ.Ε.Σ.Ε.Ε., εγκαινίασε την Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009 , ο δήμαρχος Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος παρουσία της υφυπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κας Σοφίας Καλαντζάκου.
Το ΚΕ.Π.Ε.Α Χαλανδρίου, ξεκίνησε την λειτουργία του τον Απρίλιο του 2008 και σκοπό έχει να ενημερώνει και να βοηθά τους εργαζομένους, ανέργους, συνταξιούχους, Έλληνες και αλλοδαπούς, για τα εργασιακά προβλήματα που τους απασχολούν. Ενημερώνει για προγράμματα κατάρτισης, προκηρύξεις, εργασιακά θέματα και βοηθάει τα άτομα που το επισκέπτονται, να επιτύχουν επιλογές τέτοιες που θα τους εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή εξέλιξη και αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους.
Το γραφείο μας μέχρι τώρα, έχει καταγράψει 60 ανέργους, εκ των οποίων οι 20 είναι απόφοιτοι Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, οι 10 είναι απόφοιτοι Ι.Ε.Κ , και οι υπόλοιποι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατά την τελετή των εγκαινίων, η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα Σοφία Καλαντζάκου ανέφερε ότι: « η παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης προς τους εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες, για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Προχωρούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάθε μας δράση θα έχει σαν στόχο τη στήριξη των πολιτών για να μπουν ή να παραμείνουν στην αγορά εργασίας.»


Ο δήμαρχος Γρηγόρης Επαμ. Ζαφειρόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι :
« Ο δικός μας στόχος είναι σαφής, θέλουμε να είμαστε κοντά στον εργαζόμενο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις ανάγκες της δικής μας αγοράς και όπως διαμορφώνονται στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Γι΄ αυτό είμαστε όλοι εδώ, για να προστατεύσουμε τις υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργήσουμε νέες. Πιστεύουμε στη χρησιμότητα της πληροφόρησης. Ο ενημερωμένος εργαζόμενος ή άνεργος μπορεί να χρησιμοποιήσει διαφορετικές σύγχρονες μεθόδους και καθόλου χρονοβόρες ,για την επίλυση του προβλήματος που τον απασχολεί. Με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία θα είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο, διότι η κρίση εξελίσσεται».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ενδελεχής ενημέρωση για την διεύρυνση του δικτύου, την πληροφόρηση και αποκέντρωση των λειτουργιών από τον κ. Άγγελο Φραγκόπουλο, μέλος του Δ.Σ της Γ.Σ.Ε.Ε. Παράλληλα την νέα ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α , παρουσίασαν οι κ. κ. Δράκου Αγγελική , υπεύθυνη του γραφείου εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών θεμάτων και η Παπάζογλου Μεταξένια, υπεύθυνη του γραφείου υποστήριξης.
Παρέστησαν η Γεν .Γραμ του δήμου κα. Γκικάκη Πίτσα, ο αντιδήμαρχος κ. Συρμάνογλου Παντελής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Λέκκας Βαγγέλης και Θεοδώρου Γιώργος, εκπρόσωποι της Γ.Σ.Ε.Ε, εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου Χαλανδρίου και πολλοί Χαλανδραίοι.
Το ΚΕ.Π.Ε.Α. Χαλανδρίου στεγάζεται στο Π. Δημαρχείο, επί της οδού Γρ. Γυφτοπούλου 2, στον 2ο όροφο, τηλ. επικοινωνίας 210 6801634.
Υπεύθυνη είναι η κα. Τράντα Αντζελα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: