Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.19 με τίτλο :
«άποψη»
….Νέα «εποχή» στη Βουλή. Από την ερχόμενη Τρίτη, οι βουλευτές θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω Διαδικτύου, τις ερωτήσεις τους. Πληροφορίες ότι τα Blackberry του ΠΑΣΟΚ θα πάρουν…φωτιά ελέγχονται ως ανακριβείς.

Από τη 2η σελίδα της
«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» με τίτλο :
«Αποτελεσματικότητα»
Αλλαγή της πολιτικής ατζέντας επιχειρεί η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει το κλίμα μετά τη φαρσοκωμωδία της νέας απόδρασης του Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Σήμερα το μεσημέρι, και με αντικείμενο συνολικά την οικονομική πολιτική, συνεδριάζει σε πλήρη σύνθεση το υπουργικό συμβούλιο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια. Κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν, χθες, ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει έμφαση στην κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης και θα επισημάνει την ανάγκη έργου, συνεργασίας και ακριβούς εκτέλεσης των υπεσχημένων. Μάλιστα ο κ. Καραμανλής θα επιστήσει σε όλους την προσοχή για την ανάγκη αποτελεσματικότητας.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«Τι θα έκανε το ΠΑΣΟΚ εάν είχε μια «στοχευμένη» ΕΛ. ΑΣ.;»
Όσοι τον τελευταίο καιρό επιχειρούν να καταλογίσουν ευθύνες στην ΕΛ. ΑΣ. και να παρουσιάσουν την Ελλάδα ως Καμπούλ ή Βαγδάτη, παραβλέπουν μια σημαντική παράμετρο. Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά η ΕΛ. ΑΣ. είναι στόχος η ίδια και για πρώτη φορά καλείται να προστατεύσει όχι μόνο τον πολίτη, αλλά και τον εαυτό της. Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό το πράγμα και ο κάθε αστυνομικός πηγαίνει στην εργασία του με την υποψία ότι ο ίδιος μπορεί να είναι στόχος, αυτό επιδρά σημαντικά στη βασική αποστολή που έχουν οι ένστολοι να προστατεύουν τους πολίτες. Το ΠΑΣΟΚ ουδέποτε αντιμετώπισε πρόβλημα «στοχοποίησης» της ΕΛ. ΑΣ.. Ξεκινούσε από θέση πολυτελείας, αφού η ΕΛ. ΑΣ. βρισκόταν πάντα στο «απυρόβλητο». Δεν είχε απέναντί της ούτε τους «τρομοκράτες» ούτε την «κοινωνία», όπως τεχνηέντως συνέβη και αυτό , μετά την εγκληματική ανοησία του ειδικού φρουρού να πυροβολήσει τον 17χρονο μαθητή. Ο κ. Χρυσοχοίδης, που κατεγράφη ως επιτυχημένος υπουργός Δημόσιας Τάξης, λόγω της εξάρθρωσης της «17Ν», εάν είχε στη διάθεσή του μια ΕΛ. ΑΣ. «τρομοκρατημένη» και «στοχοποιημένη», δεν θα είχε σήμερα την ευχέρεια να κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στο παρελθόν και στο σήμερα. Επίσης την εγκληματική ή τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να την ορίσει η ΕΛ. ΑΣ. στα μέτρα των δυνατοτήτων της.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :
«!»
«Κεφαλικό φόρο» για όλους τους Έλληνες διαλαλούν τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση. Η αλήθεια; Μόνο τα μεγάλα εισοδήματα και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία έχει πρόθεση να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά μόνο για φέτος, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Η διαφορά τεράστια. ¨Όπως επίσης ότι τα μέτρα αυτά είναι επείγοντα λόγω κατάρρευσης της Ελληνικής Οικονομίας. Η έκτακτη εισφορά , για τους πολλά κατέχοντες, θα επιβληθεί μετά τις ευρωεκλογές.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Αληθινές ιστορίες…»
Παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις, τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Κατά συνέπεια, στο προσκήνιο έρχεται η μάχη των αναποφάσιστων που θα κρίνει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Οι περισσότεροι, από αυτή την κρίσιμη μάζα των 500.000 ψηφοφόρων, είναι έως 50 ετών και ζουν σε αστικά κέντρα. Στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν Ν. Δ., είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή ιδιωτικοί υπάλληλοι και με υψηλή μόρφωση. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι αρκεί ένα νεύμα για να τους συσπειρώσει εκ νέου στον φυσικό πολιτικό τους χώρο. Απαιτούν σιγουριά και δεν δείχνουν και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κόμμα που θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές. Δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για το πολιτικό σύστημα, και το τι θα ψηφίσουν θα το αποφασίσουν την τελευταία στιγμή….

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ….ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«κόκκινη κάρτα»
…Στελέχη της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΠΑΣΟΚ παρελαύνουν από τα μικρόφωνα της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και λούζουν την κυβέρνηση με διάφορα «κοσμητικά επίθετα». Λες και η κατάσταση στην ΕΛ. ΑΣ. ή στις Φυλακές προήλθε αυτά τα πέντε χρόνια που κυβέρνηση είναι η Ν. Δ. ! Γιατί αυτή η παραπληροφόρηση και πιο είναι το νέο που υπόσχεται ο Γιώργος Παπανδρέου στον ελληνικό λαό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: