Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ.16 με τίτλο :
«άποψη»
Ποιός θα προλογίσει τον Γιώργο Παπανδρέου στην ομιλία του στο Ζάππειο στις 5 Μαρτίου με θέμα «Πράσινη Ανάπτυξη»; Ο επίτροπος για το περιβάλλον Σταύρος Δήμας. Για τα ευρωπαϊκά πράγματα αυτό είναι αυτονόητο. Εδώ σε μας μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι και σενάρια…

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» της
«ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :
«το έκτακτο συνέδριο»
Αληθεύει ότι στο Μέγαρο Μαξίμου έχει φτάσει εισήγηση κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης, ο οποίος προτείνει στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου στο τέλος της άνοιξης με το επιχείρημα ότι μπορεί να λειτουργήσει καθοριστικά για την ανάκτηση της δυναμικής της κυβερνώσας παράταξης εν όψει των ευρωεκλογών; Πάντως , εάν δρομολογηθεί μια τέτοια εξέλιξη, σίγουρα θα συμβάλλει θετικά στην περαιτέρω πορεία του κόμματος.

Από τη στήλη «ΑΠΟ…ΚΟΜΜΑΤΑ» του
«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 4 με τίτλο :
«Προεξοφλούν γκάλοπ 6,5, 7,5 μονάδων (!)»
Αλλεπάλληλα τα προπαγανδιστικά μηνύματα από τη Χαριλάου Τρικούπη από προχθές, ότι επίκεινται νέες δημοσκοπήσεις (ποιος τις πληρώνει άραγε;) σύμφωνα με τις οποίες το ΠΑΣΟΚ καλπάζει πλέον με διαφορά 7,5 μονάδων από τη «Νέα Δημοκρατία». Εξαιτίας, λέει, του θλιβερού συμβάντος της αεροδραπέτευσης σ τον Κορυδαλλό. Λες και είχαν πρόβλημα να βρουν κάποια, μια άλλη δικαιολογία.Το προεξοφλούσαν, ήταν βέβαιοι, διαβεβαίωναν πολιτικούς συντάκτες, σχολιαστές και στελέχη ότι έχουν σίγουρες πληροφορίες γι αυτή τη διαφορά στις νέες δημοσκοπήσεις που ακόμα δεν είχαν ξεκινήσει καν!!! Ολόκληρη δηλαδή την Τετάρτη και την Πέμπτη. Μάλιστα, ήταν τόσο σίγουροι για τις δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου, ώστε ανέφεραν συγκεκριμένα ονόματα εταιρειών και ΜΜΕ της φιλοπασοκικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, ισχυρίζονταν ότι η διαφορά στα γκάλοπ θα είναι πραγματικά 7,5 μονάδες, αλά θα παρουσιαστεί γύρω στις 6,5 για να μη συσπειρωθούν οι Νεοδημοκράτες!

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΟ… ΚΟΥΣ - ΚΟΥΣ» του
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» τελευταία σελίδα με τίτλο :
«Ο καθένας τα δικά του»
Ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάει στη συνάντηση που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα στο ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή, είναι βέβαιον. Το ζήτημα, όμως , δεν είναι αυτό, αλλά το τι θα πει και κυρίως, εάν έχει διάθεση να βάλει πλάτη σ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη για τη χώρα συγκυρία. Συνεργάτες του στην Ιπποκράτους, πάντως, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, ξεκαθαρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επαναλάβει τις γνωστές του θέσεις για την Οικονομία και το πολιτικό σύστημα. Ο καθένας λοιπόν, θα πει τα δικά του και στο τέλος ο ένας θα επιρρίπτει την ευθύνη στον άλλο για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Από τη στήλη «ΧΩΡΑ…ΤΑ» της
«ΧΩΡΑΣ» σελ. 10 με τίτλο :
«Τα καμώματα του ΠΑΣΟΚ»
Μέρες τώρα γράφουμε για τις ευθύνες των πολιτικών και διοικητικών παραγόντων στην υπόθεση της απόδρασης των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι. Παρατηρούμε όμως, ότι οι ΠΑΣΟΚοι εκμεταλλεύονται ανεπίτρεπτα την κατάσταση ζητώντας παραιτήσεις υπουργών και γενικότερα την παραίτηση της κυβέρνησης. Επειδή διαθέτουμε και μνήμη και κρίση, αναφέρουμε ότι την διετία 1996-1998 απέδρασαν από διάφορες φυλακές της χώρας 370 κρατούμενοι! Τον Μάρτιο του 1996 έφυγαν 21 από τις Φυλακές Τρικάλων ανοίγοντας τρύπας το συρματόπλεγμα.. Τον Φεβρουάριο του 1997 απέδρασαν 44 βαρυποινίτες από τις φυλακές της Κέρκυρας έχοντας σκάψει υπόγειο τούνελ εκατό μέτρων! Τον Αύγουστο του 1998 πήδηξαν την μάντρα και έφυγαν από τις Φυλακές Αυλώνα 40 ανήλικοι κρατούμενοι, για να μη θυμηθούμε τις συστηματικές αποδράσεις από τον Κορυδαλλό την ίδια περίοδο (σ. σ. : κάτι κεντρικές πόρτες που έμεναν ξεκλείδωτες κ. λ. π. ). Κανείς μα κανείς υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν παραιτήθηκε ενώ όσοι διοικητικοί είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα επανέρχονταν στην υπηρεσία αναβαθμιζόμενοι μάλιστα στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: