Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

Περικοπές δαπανών στο ΥΜΕ

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανταποκρινόμενος στις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, όπως αυτές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, συνεκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο ΥΜΕ στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Μπεκίρης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών κ. Δημήτρης Πλατής, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος και οι γενικοί διευθυντές του υπουργείου, κατά την οποία έδωσε εντολή:
Α) Να περικοπούν όλες οι ελαστικές δαπάνες του ΥΜΕ κατά 10%.
Β) Αντίστοιχες περικοπές των ελαστικών δαπανών επιβάλλονται και στις εποπτευόμενες από το ΥΜΕ ΔΕΚΟ καθώς επίσης και τους άλλους φορείς εποπτείας ΥΜΕ.
Γ) Να μειωθούν οι αμοιβές των Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων στα όρια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.
Δ) Να επισπευσθεί η διαδικασία της εξυγίανσης του ΟΣΕ καθώς και άλλων ΔΕΚΟ.
Ε) Να επισπευσθεί κάθε απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Για τη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή όλων των ανωτέρω μέτρων, ο ΥΜΕ όρισε ειδική επιτροπή παρακολούθησης υπό την εποπτεία της ειδικής συμβούλου του ΥΜΕ, Οικονομολόγο κ. Έλενα Νικολαΐδου, η οποία θα παρακολουθεί συστηματικά, θα καταγράφει και θα ενημερώνει για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του επόμενου μήνα.
Μετά το πέρας της συνάντησης ο ΥΜΕ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:
«Μπροστά στην παγκόσμια, διαρκή και σφοδρή, οικονομική κρίση η οποία χτυπά και την πόρτα της Ελληνικής πραγματικής οικονομίας, οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε άμεσα, με ταχύτητα και υπευθυνότητα. Προχωρούμε λοιπόν σε περικοπές των δαπανών και σε εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων μας. Είναι χρέος όλων μας να μειώσουμε οποιεσδήποτε επιπτώσεις στον τόπο και με την πολιτική μας να δημιουργήσουμε καλύτερες προοπτικές για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: