Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

«Όλοι μας, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπερά-σουμε την κρίση χωρίς μεγάλα προβλήματα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης είχε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του, με το προεδρείο του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).
Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχω με φορείς που σχετίζονται με το υπουργείο, σήμερα συναντηθήκαμε με τον ΣΕΛΠΕ. Με τον ΣΕΛΠΕ συζητήσαμε δύο κυρίως ζητήματα.
Το πρώτο είναι το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και η ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς. Υπογράμμισα τη βούληση του υπουργείου να επισπεύσει τις διαδικασίες που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε, πέραν του ΤΕΜΠΜΕ, το οποίο είναι αυτήν την ώρα σε εξέλιξη να ενεργοποιηθούν και τα υπόλοιπα προγράμματα γρήγορα. Πιστεύω ότι την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσουμε με το πρόγραμμα της Νεανικής και της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και θα ακολουθήσουν στη συνέχεια κι άλλα προγράμματα, όπως ένα πρόγραμμα που, ιδιαίτερα, ενδιαφέρει τον ΣΕΛΠΕ, για την απόσυρση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών. Θα κάνουμε περαιτέρω διαβούλευση, για να προχωρήσει το πρόγραμμα με βάση και τις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες της αγοράς.
Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε είναι η ομαλή λειτουργία της αγοράς. Το 2009 είναι μια χρονιά που και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη υπάρχει μια έντονη κρίση. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι η χρονιά αυτή θα πρέπει να είναι μια χρονιά κοινωνικής και εθνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησα από τον ΣΕΛΠΕ, από την πλευρά τους, καθώς σχετίζονται με εκατομμύρια καταναλωτές, να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση.
Όλοι μας, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε αυτήν την περίπτωση, χωρίς να ζημιωθούν οι καταναλωτές.
Από την πλευρά του ΣΕΠΛΕ είχα τη διαβεβαίωση - και είναι σημαντική αυτή η διαβεβαίωση - ότι με δεδομένες τις συνθήκες, μέσα στο 2009 δε θα προβούν σε αυξήσεις τιμών. Είναι συγκεκριμένη δέσμευση και νομίζω ότι είναι σημαντική. Όπως, χαρακτηριστικά, μου είπαν, τελευταίο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους με δεδομένη τη συγκυρία αυτή, είναι οι αυξήσεις τιμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: