Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Από τη στήλη «ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ» των
«ΝΕΩΝ» σελ. 5 με τίτλο :
« «Έχουμε απώλειες…»»
Την Ντόρα μελετούσαν χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η Μπακογιάννη, ως γνωστόν, είναι απούσα – στις ΗΠΑ. Ο διάλογος έχει ως εξής: Σουφλιάς (κάθεται δίπλα στον Άρη, αλλά απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Αργύρη Καρρά): «Είδες Αργύρη μου, όταν δίνεις το κυβερνητικό αεροσκάφος σε όποιον το ζητάει, έχεις απώλειες. Ενώ ο Άρης, που δεν το ‘ χει πάρει ποτέ, είναι μονίμως παρών…». Άρης: «Εγώ όποτε το έχω ζητήσει, δεν το έχω πάρει ποτέ…». Φυσικά, ο Σπηλιωτόπουλος, ως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης χόρτασε ταξίδια στο εξωτερικό με τα αεροσκάφη της γραμμής. Ο δε Σουφλιάς τα λέει, φαντάζομαι, αυτά γιατί του λείπει η Ντόρα..

Από την πρώτη σελίδα της
«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :
«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ – Δεν υπάρχουν περιθώρια»
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε χθες με αυστηρό τρόπο από τους υπουργούς του τον άμεσο περιορισμό της κρατικής σπατάλης και την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Ελπίδα όλων είναι πως οι υπουργοί θα υπακούσουν εμπράκτως και ότι όσοι θα αδιαφορήσουν θα απέλθουν. Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές πολιτικές εν μέσω μιας μείζονος διεθνούς κρίσης. Εναπόκειται όμως πλέον στον ίδιο τον πρωθυπουργό να φροντίσει ώστε οι αυστηρές συστάσεις που έκανε χθες να γίνουν πράξη.

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ» της
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σελ. 8-9 με τίτλο :
«Τι ενδιαφέρει»
«Είναι εμφανές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι αυτό που πρωτίστως τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα ξανάρθουν στην εξουσία», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, χθες στην τηλεόραση του «Alpha» Και θύμισε τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου «ήρθε η ώρα μας». Ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αναρωτήθηκε εάν ο κόσμος ενδιαφέρεται για το εάν θα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ, ή , εάν «ενδιαφέρεται να βγάλει την επόμενη μέρα». Και πρόσθεσε: «Αντί να λέμε στον κόσμο ότι οι μισθοί του δεν θα συγκρατηθούν στα ίδια επίπεδα, ότι η ανασφάλιστη εργασία δεν θα διευρυνθεί, ότι η ανεργία δεν θα πέσει πάνω στο κεφάλι του, το ζήτημα είναι αν θα γίνει πρωθυπουργός ο ένας ή ο άλλος». Είπε κανείς ότι είναι πιθανή η συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ;

Από την 3η σελίδα του
«ΕΘΝΟΥΣ» με τίτλο :
«Κόμμα - μπαλαντέρ»
Ο Στέφανος Μάνος έχει ένα όραμα: θέλει να ηγηθεί (ή, τέλος πάντων, να συμβάλει στη δημιουργία) ενός νέου κόμματος. Τι σόι κόμμα θα είναι αυτό; Ιδού τι δήλωσε χθες ο ίδιος (Αθήνα 9,84): «Ένα κόμμα σαν αυτό οπυ περιγράφω, λεφτά δεν θα έχει. Το μόνο που θα μπορούσε να έχει είναι τη δύναμη σε βουλευτές να συμπληρώνει την πλειοψηφία που ενδεχομένως δεν έχει το ένα από τα δύο άλλα κόμματα». Μάλιστα. Εκτός από τα παραδοσιακά κόμματα, η Ελλάδα θα έχει, όπως φαίνεται, το προνόμιο να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αποκτήσει …κόμμα –μπαλαντέρ! Τελικά, μπορεί ο Στ. Μάνος να έχει ελάχιστη επιρροή στο εκλογικό σώμα, αλλά από φαντασία σκίζει…

Από τη σελίδα Α4 του
«ΒΗΜΑΤΟΣ» Ασφαλιστικό
Ο ι χώρες- μέλη της Ε. Ε. προχωρούν σε σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, ώστε να προσαρμοστούν στις αποφάσεις του Ευρωδικαστηρίου. Τα καθεστώτα των συντάξεων που εμπίπτουν στο άρθρο 141 της Συνθήκης ΕΚ πρέπει να σέβονται την αρχή της ίσης μεταχείρισης, υποστηρίζει η Κομισιόν. Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ καλούσαν τους δημοσίους υπαλλήλους «να μην πανικοβληθούν και οδηγηθούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: