Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Αστυνομικοί της Λαμίας έκαναν φύλλο και φτερό τέσσερις νταλίκες που προέρχονταν από την Τουρκία και στάθμευσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στην πόλη. Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών της Αθήνας ήταν ότι οι νταλίκες μετέφεραν ποσότητα ναρκωτικών. Αντί για ναρκωτικά όμως οι αστυνομικοί βρήκαν 28 λαθρομετανάστες που πλήρωσαν έως 6000 δολάρια για να φτάσουν στη χώρα μας.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί θα μεταφέρονταν ποσότητα ναρκωτικών με τις συγκεκριμένες νταλίκες. Μάλιστα με το που μπήκαν στα σύνορα στη χώρα μας παρακολουθούνταν πολύ στενά από αστυνομικούς. "Εμείς δεχθήκαμε ένα αίτημα από τη δίωξη ναρκωτικών της Αθήνας για να ακινητοποιήσουμε τις τέσσερις νταλίκες πράγμα το οποίο κάναμε", δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας κ. Πατίτσας.


Όπως υπογραμμίζει η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας από έναν πρόχειρο έλεγχο διαπιστώθηκε πως μέσα στις νταλίκες υπήρχαν 28 λαθρομετανάστες οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν από το Μπαγκλαντές. Οι λαθρομετανάστες είχαν πληρώσει για τη μεταφορά τους στην χώρα μας περισσότερα από 5000 δολάρια ο καθένας. Το μεσημέρι του Σαββάτου τα φορτηγά μεταφέρθηκαν σε χαρτοβιομηχανία κοντά στη Λαμία για να ξεφορτώσουν τα ρολά χαρτί και να ερευνήσουν οι αστυνομικοί για πιθανές κρύπτες ναρκωτικών. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, που εξελίσσονταν οι έρευνες και στα τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα, δεν βρέθηκε κάτι. Οι αστυνομικοί προχώρησαν όμως στη σύλληψη των τεσσάρων οδηγών για την παράνομη μεταφορά των λαθρομεταναστών ενώ όπως υπογραμμίστηκε από την αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας και στο παρελθόν σε αυτοκίνητα της ίδιας μεταφορικής εταιρίας , στην περιοχή της Πάτρας, είχε εντοπιστεί και πάλι μεταφορά λαθρομεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: