Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ BBC ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Σε σημαντικό περιορισμό των διεθνών υπηρεσιών του προβαίνει το BBC, αφού ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κατάργηση των 5 από τις συνολικά 32 υπηρεσίες του World Service, σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού λειτουργίας και εξοικονόμησης πόρων.



Πίτερ Χόροκς, διευθυντής Διεθνών Ειδήσεων του BBC.


Πρόκειται για εξέλιξη η οποία έχει σαν συνέπεια την περικοπή περίπου 260 θέσεων εργασίας.Οι υπηρεσίες του World Services που θα διακοπούν αφορούν στην Αλβανία, στην ΠΓΔΜ, στην Σερβία, στην πορτογαλική υπηρεσία για την Αφρική καθώς και στην αγγλική για την περιοχή της Καραϊβικής. Υπενθυμίζεται ότι πριν από κάποια χρόνια η υπηρεσία του BBC αποχώρησε και από τη χώρα μας.


Στόχος της νέας αυτής κίνησης αποχώρησης είναι η εξοικονόμηση 46 εκατ. στερλινών ετησίως, ενώ επισημαίνεται ότι το μέτρο αυτό αποτελεί το πρώτο μέρος της συνολικής δράσης, που προβλέπει την κατάργηση άλλων 7 υπηρεσιών.


Μόλις πριν λίγες ημέρες, το BBC ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει στη διακοπή και 200 ιστοσελίδων σε ένα βάθος χρόνου μιας διετίας στο πλαίσιο των ευρύτερων κινήσεων εξορθολογισμού.


Ο διευθυντής Διεθνών Ειδήσεων του BBC Πίτερ Χόροκς, σχολιάζοντας την απόφαση της διοίκησης, επισήμανε ότι «αυτή η κίνηση δεν αντανακλά την απόδοση των συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προγραμμάτων, απλώς υπάρχει η ανάγκη για εξοικονόμηση εξαιτίας περικοπών της χρηματοδότησης.


Στο πλαίσιο του ευρύτερου επανασχεδιασμού των υπηρεσιών του BBC, έχει αποφασιστεί ότι θα υπάρξει επικέντρωση των προσπαθειών σε γλώσσες και χώρες, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και η Βρετανία έχει μεγαλύτερη επιρροή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: