Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου δεν θα προβλέπει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων.



Το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που αναρτήθηκε στο www.opengov.gr δεν αναφέρει την αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της μη απόδοσης ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο και της μη απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Συγκεκριμένα έχει αφαιρεθεί η διατύπωση εκείνη που προβλέπει πως τα εν λόγω αδικήματα μετατρέπονται από στιγμιαία σε διαρκή και εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία. υπουργείο Και τα δυο μέτρα θα τεθούν σε διαβούλευση με τους πολίτες ώστε να διαμορφωθούν οι τελικές ρυθμίσεις


Σύμφωνα με τις διορθώσεις:


- Απαλείφθηκε ο όρος «Γενικός» για τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος καθώς στο ελληνικό και Κοινοτικό δίκαιο δεν συναντάται Γενικός Εισαγγελέας, αλλά απλά εισαγγελικός λειτουργός.


- Αφαιρέθηκε η διάταξη που προέβλεπε ποινές φυλάκισης από 4 μήνες έως 10 χρόνια για όσους δεν πληρώνουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: