Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 7 με τίτλο :


«»Κόκκινες γραμμές» με εθνική συνεννόηση»


Ιδιαίτερη σημασία δίνει η Νέα Δημοκρατία στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική. Φυσικά, επειδή το κλίμα είναι τεταμένο λόγω των παρενεργειών που προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν στην Εξεταστική για τη Siemens, δεν αποκλείεται η συζήτηση να είναι έντονη και να συμπεριληφθούν κι άλλα θέματα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προτίθεται να θέσει τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματός του κυρίως στα ζητήματα που μας απασχολούν άμεσα. Έτσι κι αλλιώς, έχοντας διατελέσει και ο ίδιος υπ. Εξωτερικών, στα θέματα αυτά, έχει ευαισθησία. Οι τόνοι προβλέπονται υψηλοί κυρίως σε ό,τι αφορά την Τουρκία, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση έχει επανειλημμένως επισημάνει ότι τέτοιες εποχές που τη χώρα ταλανίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο κ. Σαμαράς προτίθεται να ξεκαθαρίσει πού τοποθετεί το κόμμα του τις «κόκκινες γραμμές» και όπως μας έλεγαν συνεργάτες του, δεν αποκλείεται να θέσει και αιτήματα δικά μας απέναντι στους Τούρκους. Η πάγια θέση της Ν. Δ. είναι ότι στο Αιγαίο δεν τίθεται θέμα συνεκμετάλλευσης. Δεν μοιραζόμαστε με κανέναν τον εθνικό μας πλούτο. Γι αυτό και ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να πει ξεκάθαρα ότι πιστεύει πως η χώρα μας θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό θεωρεί ότι η ανακήρυξη της ΑΟΖ δεν είναι μαγικό ραβδί, με ό, τι αυτό σημαίνει. Ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει και για εθνική συνεννόηση πάνω στα σοβαρά εθνικά μας προβλήματα. Πιστεύει στις κοινές «κόκκινες γραμμές». Αναμένεται να θίξει κάθε πτυχή των θεμάτων που άπτονται της εξωτερικής μας πολιτικής. Φυσικά το Κυπριακό και το Σκοπιανό (το άρθρο συνεχίζεται με τις θέσεις της Ν. Δ. για το Κυπριακό και το Σκοπιανό, καθώς και για τη νύξη του προέδρου της Ν. Δ. για «μυστική διπλωματία»)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 4-5 με τίτλο :


«»Κόκκινη γραμμή» Σαμαρά στα μεγάλα εθνικά θέματα..»


….Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή για τα εθνικά θέματα θα αναφερθεί στις αδιαπραγμάτευτες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα Ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και το Κυπριακό…


-ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η «μυστική διπλωματία» που εφαρμόζει ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Ερντογάν, με αποκορύφωμα όσα συνέβησαν στο Ερζερούμ, την ώρα που η Τουρκία νιώθει πανίσχυρη, μόνο σε υποχωρήσεις μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα. Η άποψη για εταιρική σχέση που υποκρύπτει τη συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, μέσω της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων , αποτελεί πάγιο αίτημα των Τούρκων, που θα βάλουν πόδι στην «ελληνική λίμνη»


-ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΟΖ: Η Ν. Δ. πιστεύει ότι είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την προάσπιση των εθνικών δίκαιων και συμφερόντων της Ελλάδας και πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για συζήτηση στην Επιτροπή του ζητήματος της χάραξης Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών για τη χώρα μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Η γραμμή μας είναι μία, θα υποστηρίξει, ο κ. Σαμαράς. Διαπραγματευόμαστε ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, διαφορετικό από τη «συνταγματική ονομασία» που έχουν σήμερα τα Σκόπια. Όσο συνεχίζουν με αυτές τις λογικές θα βρουν κλειστές τις πόρτες της ατλαντικής συμμαχίας. Επομένως, εμείς εμμένουμε στην «κόκκινη γραμμή» που έχει χαραχθεί.


-ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ο πρόεδρος της Ν. Δ. είναι σταθερός στην άποψη ότι: Αναζητούμε λύση που σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στο κοινοτικό κεκτημένο. Οτιδήποτε στηρίζεται στο αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν (το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο) δεν μπορεί να γίνει δεκτό


Από τη στήλη «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ» της


«ΒΡΑΔΥΝΗΣ» σελ. 4 με τίτλο :


«Τον πιστεύει κανείς;»


«Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα όσον αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις», ανέφερε σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής. Έσπευσε βέβαια, να προσθέσει ότι οι αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν έχουν να κάνουν με τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως των άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τα ο συμμάζεμα των ΔΕΚΟ, το ενιαίο μισθολόγιο και μια σειρά ρυθμίσεων. Με άλλα λόγια, δεν είναι Γιάννης, αλλά Γιαννάκης. Όταν τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, νομίζουν ότι ο κόσμος τους πιστεύει; Δεν νομίζω απλώς τα λένε για να τα πουν… Στο μόνο που μπορεί να ελπίζουν οι εργαζόμενοι είναι ότι τα έκοψαν όλα. Και δεν έχουν τίποτε άλλο να κόψουν. Αλλά ΠΑΣΟΚ είναι…. Όλο και κάτι θα βρουν.


Από την 2η σελίδα του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} με τίτλο :


«ΕΞ ΟΙΚΕΙΩΝ…»


«…Που τους βρήκαμε αυτούς (υπουργούς, υφυπουργούς κ. α. ) από ποιον ουρανό μας έπεσαν στο κεφάλι; Τι είδους τσίρκο μας κυβερνά;…. . Διότι, όταν τους υπερψήφιζαν οι Έλληνες στα ψεύδη τους ( ότι «υπάρχουν τα λεφτά» κι όχι μόνον) πειθόμενοι, ήταν κατά τα άλλα ανύποπτοι γι αυτόν τον θίασο σούργελων που είναι την πραγματικότητα οι «άνθρωποι του Γιωργάκη»… Με προεξάρχοντα τον ίδιον τον Παπανδρέου τον Γ΄ τον Μικρόν… «( Από την «Ελευθεροτυπία»)….

Δεν υπάρχουν σχόλια: