Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Έλεγχος των πόθεν έσχες από το 1974

Πρόταση Νόμου για τον επανέλεγχο των δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης από το 1974 έως και το 2010 όσων διετέλεσαν ή διατελούν Πρωθυπουργοί, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί κυβερνήσεων (κοινοβουλευτι-κών και εξωκοινοβουλευτικών), κατέθεσε χθες η Νέα Δημοκρατία.


Η πρόταση αφορά και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των ανήλικων τέκνων τους.


Τον έλεγχο των πόθεν έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα, είχε επανειλημμένως ζητήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για να εξεταστεί ο ενδεχόμενος αδικαιολόγητος πλουτισμός πρώην, αλλά και νυν πολιτικών προσώπων, που ταλανίζει τον πολιτικό βίο της χώρας.


Για τον επανέλεγχο των δηλώσεων, προτείνεται πενταμελής ανεξάρτητη Ειδική Επιτροπή, που θα αποτε-λείται αποκλειστικά από ανώτατους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.


Εφόσον από τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι υπάρχει αδικαιολόγητη απόκτηση ή επαύξηση περιουσιακού στοι-χείου από τον ελεγχόμενο, προβλέπεται έως και δήμευση των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων.


Η Νέα Δημοκρατία, καλεί την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου να υπερψη-φίσουν την πρόταση νόμου που καταθέτει, ώστε το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αναδείξει και να αποβά-λει όλους εκείνους που, πιθανώς, χρησιμοποίησαν δημόσια αξιώματα για να πλουτίσουν αδικαιολογήτως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: