Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από τη στήλη «ΕΛΛΑΔΑ» του



«ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ» σελ. 16 με τίτλο :


«Στην κορυφή με διαφορά η ΔΑΠ»


Οι πιο βουβές φοιτητικές κάλπες από το 1974 και μετά έβγαλαν αύξηση της συμμετοχής, η οποία πιστώθηκε αποκλειστικά στη ΔΑΠ. Εκτιμάται ότι φέτος προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 133.000 φοιτητές. Για 26η συνεχή χρονιά η φοιτητική παράταξη της Ν. Δ. κρατήθηκε στην κορυφή. Ανέκτησε τις δυνάμεις που απώλεσε πέρυσι, εκτινάσσοντας το ποσοστό της κατά σχεδόν μιάμιση μονάδα πάνω από το όριο 40%, ενώ αύξησε την απόστασή της από τη δεύτερη ΠΑΣΠ. Τους νέους και τις νέες της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ που πέτυχαν τη μεγάλη αυτή νίκη ,συνεχάρη προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθες το απόγευμα τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και απευθυνόμενος στα στελέχη που δούλεψαν για τις φοιτητικές εκλογές έκανε λόγο για έναν «καταπληκτικό θρίαμβο». «Κερδίσατε και πετύχατε αυτήν την περιφανή νίκη για έναν ακόμα λόγο: Γιατί είχατε πολιτικό πρόγραμμα. Γιατί είχατε συγκεκριμένες θέσεις που σπάνε κατεστημένα άλατα δεκαετιών μέσα στα πανεπιστήμια», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αυτό το σημερινό καταπληκτικό αποτέλεσμα φωτογραφίζει την ευρύτατη ανάγκη ολόκληρης της κοινωνίας να δει, επιτέλους, να αλλάζουν τα πράγματα μέσα στα πανεπιστήμια Το παράδειγμα που είπε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ , το παράδειγμα, δηλαδή, του ασύλου, «που πρέπει να μπει στο χρονοντούλαπο του χθες είναι εκείνο το οποίο έδειξε την αποφασιστικότητά σας και τη δύναμή σας αλλά και τη συνέπειά σας». Η κυβερνητική παράταξη δυσκολεύτηκε πολύ αυτή τη φορά να διαχειριστεί την ήττα της. Τα στελέχη της έκλεισαν τα κινητά και κατέβασαν ρολά από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, όταν τα πρώτα συγκεντρωτικά έδειξαν το μέγεθος των απωλειών της παράταξης. Η ΠΑΣΟΚ η οποία είχε επενδύσει στον αντιμνημονιακό λόγο, που με συνέπεια διατύπωνε στις σχολές ήταν η μόνη από το βάθρο των τριών που δεν εξέδωσε αποτελέσματα το βράδυ των εκλογών. Μόλις χθες το απόγευμα κοινοποίησε «προσωρινά αποτελέσματα»….. (το άρθρο συνεχίζεται)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» της


«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» σελ. 6 με τίτλο :


«Ν. Δ. : Να αποδείξει ο Καμμένος όσα καταγγέλλει»


Άνω –κάτω έγινε χθες η Βουλή μετά την καταγγελία του βουλευτή της Ν .Δ. Πάνου Καμμένου ότι υπάρχει υπόγεια σχέση των δύο αδελφών του Γιώργου Παπανδρέου με κερδοσκοπικά παιχνίδια πονταρίσματος υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδος. Η Νέα Δημοκρατία, από τη μεριά της, με προσεκτικές ανακοινώσεις τόσο του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, όσο και του γραμματέα της Κ. Ο. Κώστα Τασούλα, επισήμανε: «Είναι οι θέσεις του κ. Καμμένου και όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν». Πάντως η Ν. Δ. κατέβασε τους τόνους και δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε κυρώσεις. Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί στον Real Fm, όταν ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό έμμισθο μπρόκερ (σ. σ. : μεσολαβητή) των κερδοσκόπων. Λίγη ώρα αργότερα από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, παίρνοντας μάλιστα πάσα από τον Γ. Καρατζαφέρη, ο κ. Καμμένος προχώρησε σε βαρύτατες κατηγορίες συνδέοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια κατά της Ελλάδος με συμμετοχή ακόμα και συγγενικών προσώπων του πρωθυπουργού, ζητώντας έρευνα…. (το άρθρο συνεχίζεται με το πανδαιμόνιο που δημιουργήθηκε στη Βουλή…)


Από τη στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» του


«ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ ΤΥΠΟΥ» {Ρίζου} σελ. 7 με τίτλο :


«Ν. Δ.: όχι στις απολύσεις – «Λύση δεν είναι να γεμίσεις μια κοινωνία με ανέργους- «Πάγωμα» προσλήψεων για 3 χρόνια»


Την κατηγορηματική αντίθεσή της στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δηλώνει η Ν. Δ. Την ίδια ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης αναγκαζόταν να ομολογήσει από το βήμα της Βουλής απολύσεις στο δημόσιο δια της…πλαγίας οδού, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, δήλωνε σχετικά πως «το ζήτημα δεν είναι να γεμίσεις μια κοινωνία με ανέργους, αλλά να αξιοποιήσεις τον κόσμο και να μειώσεις το μισθολογικό κόστος». Η θέση της ΄Ν. Δ. είναι να παγώσουν οι προσλήψεις για τρία χρόνια και στη συνέχεια να γίνεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ενώ προτείνεται να εισαχθεί και ο θεσμός της μισθωτής εφεδρείας σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται. Στην περίπτωση αυτή, όσοι υπάλληλοι δεν χρειάζονται, θα πληρώνονται τον βασικό μισθό, χωρίς τα επιδόματα και τις αυξήσεις, μέχρι να αξιοποιηθούν σε κάποια άλλη θέση. «Είναι λάθος οι απολύσεις αυτή την ώρα», εκτίμησε ο Δημήτρης Σταμάτης , σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δήλωσε (Ράδιο 9) ότι «θα βρεθούν στην ανεργία πάρα πολλοί άνθρωποι και δεν τους δίνεις διέξοδο. Στραγγαλίζεις από την μία πλευρά για να πετύχεις πρόσκαιρα κάποια έσοδα και από την άλλη έχεις ανοίξει διάπλατα μια τσέπη και σου φεύγουν λόγω των 1.200 ευρώ που στοιχίζει τον μήνα ο κάθε απολυμένος»… (το άρθρο συνεχίζεται)


Από την 1η σελίδα της


«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» με τίτλο :


«ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ- Ανάγκη θάρρους»


Ο πρωθυπουργός πρέπει να ανακοινώσει στο επόμενο διάστημα αποφάσεις που θα δημιουργήσουν ένα θετικό σοκ στο εξωτερικό. Η υποστήριξη της Ν. Δ. στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, του δίνει μια μοναδική ευκαιρία να πάει κόντρα στο ρεύμα και να πείσει για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε γενναίες ιδιωτικοποιήσεις. Κανείς, πλην της συντεχνίας της ΓΕΝΟΠ, δεν πρόκειται να πληγεί από μια τέτοια εξέλιξη. Το ζήτημα είναι κατά πόσον θα βρει το θάρρος ο κ. Παπανδρέου να λάβει μιαν απόφαση η οποία έρχεται σε σύγκρουση με το DNA του ίδιου του κόμματός του. Πάντως, μόνο αποφάσεις τέτοιου τύπου και ρίσκου θα πείσουν τους εταίρους μας για τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: