Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Επιλεκτική απάντηση σε δημοσιεύματα

Λίγες μόνο ώρες πριν από την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος και παρά την κρισιμότητα των στιγμών, ο επικοινωνιακός τακτικισμός της κυβέρνησης “καλά κρατεί”.


Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, με “πρωτοφανή σπουδή”, απάντησε επιλεκτικά σε δημο-σιεύματα του Τύπου, σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην εφαρμογή του μέτρου των αποδεί-ξεων.


Συγκεκριμένα, προχώρησε στη διάψευση δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο περί “γκάφας και προχειρότη-τας” του οικονομικού επιτελείου, που θα δημιουργήσουν νέα μη αναμενόμενη υστέρηση στα έσοδα.


Στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων αποτελεί βασική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, με την οποία και οι στόχοι των εσόδων επιτυγχάνονται και οι φορολογούμενοι με εισοδήματα μέχρι 40.000 ευρώ επωφελούνται από τη φορολογία.


Παράδοξο είναι, ότι το οικονομικό επιτελείο δεν επέδειξε την ίδια σπουδή, προκειμένου να διαψεύσει ανά-λογου τύπου δημοσιεύματα, βάσει των οποίων η κυβέρνηση προτίθεται να συμπεριλάβει στο Μεσοπρόθε-σμο Πρόγραμμα και νέα επαχθή φορολογικά μέτρα.


Μεταξύ αυτών, η κατάργηση του αφορολόγητου των 6.000 ευρώ, η νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα κ.α.


Εύλογα, λοιπόν, εγείρονται ερωτηματικά για την επιλεκτική αντίδραση της κυβέρνησης.


Πως από τη μια πλευρά υπερασπίζεται τη μέχρι σήμερα πολιτική της, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως “επιτυχημένη” και από την άλλη δεν διαψεύδει τα σενάρια που κάνουν λόγο για την επιβολή νέων επαχθών φορολογικών μέτρων;


Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: