Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

΄΄ΝΕΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ΄΄

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Πρασίνων



Email: neoi.prasinoi@ gmail.com web: http://neoiprasinoi.blogspot.com


Αθήνα 18.05.2011


ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚH MEΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Οι Νέοι Πράσινοι με αφορμή τις σημερινές φοιτητικές εκλογές δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε την κυριαρχία των κομματικών μηχανισμών στα Πανεπιστήμια..


Δεν θέλουμε τους φοιτητές κομματικά φερέφωνα, αλλά νέους ανεξάρτητους, με κριτική σκέψη, μακρυά από δογματισμούς, φανατισμούς και παλαιοκομματικούς διαχωρισμούς. Θέλουμε φοιτητές που δεν θα χρειάζεται να εγγραφούν σε κάποιο κόμμα, για να εξασφαλίσουν σημειώσεις, εκδρομές, φιλίες, ή ακόμα χειρότερα την εύνοια των καθηγητών.


Πιστεύουμε στη δημιουργία οικολογικών φοιτητικών κινημάτων που θα λειτουργούν ακομμάτιστα, αυτόνομα, μέσα από τη σύνθεση της διαφορετικότητας, βασισμένα στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της ελευθερίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων, της μη βίας και της αποδέσμευσης από τις υπάρχουσες στερεοτυπικές δομές, θα προάγουν τις πράσινες ιδέες, βασιζόμενα περισσότερο στην πράξη και λιγότερο στην θεωρία.


Καλούμε τους φοιτητές να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες, όπου αυτές υπάρχουν.


Τέλος, θεωρούμε τα σενάρια που θέλουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών προφητικά για τις ερχόμενες βουλέυτικές τουλάχιστον αποπροσανατολιστικά.


Για περισσότερες πληροφορίες: Χριστίνα Κοττώρη 6974349525

Δεν υπάρχουν σχόλια: