Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Krugman: Γερμανία και ΕΚΤ εξωθούν στα άκρα την ελληνική κρίση

 H μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η άμεση αναδιάρθρωση με συμμετοχή στο κόστος και των ιδιωτών δανειστών, δήλωσε ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman για ακόμη μία φορά, επικρίνοντας τους Ευρωπαίους ότι με τα μέτρα λιτότητας που ακολουθούν προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία.


Ο Krugman δε στάθηκε μόνο σ’ αυτήν την κριτική, αλλά έριξε ευθείες βολές τόσο στη Γερμανία, η οποία καθυστερεί οποιαδήποτε βοήθεια προς την Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την οποία μάλιστα κατηγόρησε για μεθοδεύσεις ώστε να προκληθεί μία ακόμη χρηματοοικονομική κρίση.


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική έχει αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια παρά τη δραματική κατάσταση πολλών ευρωπαϊκών οικονομικών και τώρα προειδοποιεί πως ακόμη και μία ήπια αναδιάρθρωση θα κάνει τα ομόλογα μη αποδεκτά από την ΕΚΤ ως εγγύηση για παροχή ρευστότητας.


Αν οι ελληνικές τράπεζες καταρρεύσουν η Ελλάδα μπορεί να ωθηθεί έξω από το ευρώ και είναι πολύ εύκολο να δει κανείς πως μπορεί να εξελιχθεί ένα χρηματοοικονομικό ντόμινο σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε ο Krugman


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: