Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο υπό τον Κ. Παπούλια

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο υπό τον Κ. Παπούλια - Οι λύσεις που προκρίνονται για να αποφευχθεί η χρεοκοπία - Έρχεται κυβέρνηση κοινής αποδοχής;



Τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, η οποία και θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 12:30.


Προηγήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να οριστικοποιηθεί ο χρόνος σύγκλισης και να εκδοθεί κατόπιν επίσημη ανακοίνωση.


Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα σενάρια που κυριαρχούν θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητά από τους πολιτικούς αρχηγούς να συναινέσουν στην πολιτική που προωθείται τόσο από το Μνημόνιο όσο και από τις περιστάσεις και τις ανάγκες των τελευταίων ημερών. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί είτε με νέα κυβέρνηση που θα αποτελείται από πολιτικούς που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, είτε μέσω δημοψηφίσματος, είτε μέσω προκήρυξης εκλογών. Κυβερνητικές πηγές και Μέγαρο Μαξίμου μετέδιδαν πάντως χθες επισήμως ότι δεν υπάρχει σκέψη και απόφαση για δημοψήφισμα και πάντως όχι για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πάντως ότι οι ανησυχίες ξεκίνησαν με την δραματική προειδοποίηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου επαρκούν έως τον Ιούλιο.


Τις τελευταίες ημέρες, κι ενώ οι καθυστερήσεις στην παρουσίαση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας είναι μεγάλες, το πολιτικό σκηνικό είναι εξαιρετικά θολό, με τους αρχηγούς να αναλώνονται σχετικά με τα μέτρα και τη "συνταγή" εξόδου της χώρας από το ευρώ. Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα του Τύπου, ο πρωθυπουργός φέρεται να δρομολογεί ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τόσο ειδικών τεχνοκρατών όσο και στελεχών από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να εξασφαλίσει την ευρεία αποδοχή στο πρόγραμμα που προωθεί.


Αυτήν την ώρα η Προεδρία της Δημοκρατίας απευθύνει τις προσκήσεις τα κοινοβουλευτικά κόμματα και σύμφωνα με πληροφορίες θα δεχτούν την πρόσκληση και θα παραβρεθούν το ΠαΣοΚ, η Νέα Δημοκρατία, το ΛΑΟΣ ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι θα πράξει το ΚΚΕ.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: